Propusti gradskih vlasti koštaju građane Banjaluke

Zbog nesmotrenosti gradskih vlasti u Banjaluci, koje su pokrenule radove na lokaciji na kojoj nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, već šest mjeseci je zatvorena prometna saobraćajnica, koja povezuje Istočni i Zapadni tranzit u Ulici Ivana Gorana Кovačića, saopšteno je iz Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Banjaluka.,

Vijesti 29.08.2020 | 08:51
Propusti gradskih vlasti koštaju građane Banjaluke

Član Gradskog odbora SDS Banjaluka Saša Lovrić kaže da zbog greške vlasti predugo ispaštaju stanovnici ovog dijela grada, koji moraju da trpe saobraćajni kolapse koji su postali uobičajeni, pogotovo u udarnim terminima kada radnici odlaze i vraćaju se sa posla.

„Nakon što je kružni tok, na koji se veže ova saobraćajnica, završen za očekivati je bilo da i ova ulica bude puštena u promet, međutim to se nije desilo“, pojasnio je  Lovrić.

Upozorio je da su slični sporovi vezani za imovinsko-pravna pitanja u kojima grad Banjaluka izlazi kao poražena strana postali pravilo, a ne izuzetak i upitao šta rade pravne službe u gradskoj administraciji.

 „Samo u jednom slučaju grad je morao da plati 400 hiljada КM odštete zbog toga što u ulici Branka Popovića izvedeni radovi na zemljištu koje nije bilo u vlasništvu grada“, rekao je Lovrić.

Za Željka Raljića, član Gradske organizacija SDS Banjaluka, je nelogično da grad zatvori ovako prometnu saobraćajnicu i da radovi na njoj stoje nekoliko mjeseci.

On je upozorio da se sa početkom školske godine mogu očekivati još veće gužve i apelovao na nadležne da u što skorije vrijeme omoguće normalno odvijanje saobraćaja u ovom dijelu grada.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Kum

29.08.2020 07:24

Kako je nekad sadasnji visoki funkcioner snsd-a rekao to je Republika Sumska.

ODGOVORITE
Name

Duško

29.08.2020 08:05

Mrš đubrad

ODGOVORITE
Name

Sia

29.08.2020 08:39

Ali kad drasko uzme vlast u ruke vise nece biti propusta

ODGOVORITE
Name

Rale

29.08.2020 10:15

Nije bitno ko ce uzeti vlast, samo da ne laže i krade kao ova bagra na vlasti.

Name

Radovan

29.08.2020 09:25

Ma to oni isplate pa podijele pola pola ljudi moji pa zar vam to još nije jasno.

ODGOVORITE
Name

Boban

29.08.2020 09:29

Kaki imovinski odnosi dodik i radocic uknjizili su cjelu republiku srpsku na nji i njxove saradnike koji samo znaju klimat glavom kakoim dodik diriguje

ODGOVORITE
Name

Mrkonjić Grad

29.08.2020 09:41

U Mrkonjić Gradu trg koji je građen prije 10 godina od strane glavnog finansijera SNSD, firme ZID ART je nedovršen, ali se i raspada. Tako je i sa igralištima za djecu.

ODGOVORITE
Name

Boki

29.08.2020 11:46

Da budemo fer, kružni tok je u nadležnosti grada, a ta saobraćajnica nije... međutim trebalo je o tome ranije misliti. Napravili su ovom glupošću veliku gužvu na prvom sljedećem odvajanju sa tranzita u ulicama koje nemaju taj kapacitet.

ODGOVORITE