Nastavak dijaloga Beograda i Prištine sutra u Briselu

- Dijalog Beograda i Prištine nastaviće se sutra sastancima na nivou eksperata u Briselu, potvrdila je za Tanjug portparolka EU Nabila Masrali.

Srbija 26.08.2020 | 09:18
Nastavak dijaloga Beograda i Prištine sutra u Briselu

U EU navode da je u pitanju "deo procesa" u okviru ponovno pokrenutog procesa dijaloga Beograda i Prištine.

"Dijalog se, nakon sastanka na najvišem nivou u julu, nastavlja serijom sastanaka na ekspertskom nivou", objašnjava Masrali.

Poslednji sastanak eksperata Beograda i Prištine održao se 30. jula u Briselu, a u EU navode da će se ekperti redovno sastajati kako bi razmotrili teme koje su lideri otvorili na sastancima na visokom političkom nivou.

Teme tehničkih razgovora do sada bile su nestala i raseljena lica i ekonomski odnosi.

Specijani predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak za početak septembra najavio je novi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine na najvišem političkom nivou.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da bi do novog sastanka sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem moglo da dođe 7. septembra u Briselu, neposredno nakon satanka u Beloj kući zakazanog za 4. septembar.

Iz EU su za Tanjug potvrdili da su "u kontaktima sa svim partnerima, uključujući i SAD" kada je reč o podršci dijalogu koji vodi EU u cilju sveobuhvatne normalizacije odnosa Beograda i Prištine i rešavanja svih otvorenih pitanja između dve strane.

(Tanjug) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Beba

26.08.2020 08:26

Najbolje bi bilo da Kosovo pripoji sebi preostali dio Srbije tako da se mit o velikoj Srbiji koji zatupaju Hrvati i ostale Banane zauvijek nestane.

ODGOVORITE
Name

ZABLUDA

26.08.2020 09:32

Koga zamajavate. Kakav dijalog.. Njega nama. ULTIMATUM. VEC VIDJENO.

ODGOVORITE
Name

prijedor

26.08.2020 12:14

Najbolje bi bilo da Kosovo pristane da ostane u Srbiji bez AP Tada bi imali više od tre+rečine poalnika u Skupštini eventualno i presjednika skupštine .Pravo na Albanski jezik .koriste u skupštini. A kavi su Albanci mogli bi u neko trenutrku i da imaju i Presjednika Srbije i premijera.....množe se ko zećevi.

ODGOVORITE