Danas nestabilno vrijeme uz kišu i pljuskove

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje nestabilno vrijeme uz kišu i pljuskove.

Bosna i Hercegovina 23.08.2020 | 09:09
Danas nestabilno vrijeme uz kišu i pljuskove

Tokom dana biće promenljivo, mjestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u južnim predjelima i u planinskom pojasu, ali će biti i sunčanih intervala, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče je moguće razvedravanje na jugu, dok se na sjeverozapadu očekuje prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskom i grmljavinom.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 24 do 30, na planinama od 22, na sjeveru i jugu oko 32 stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernih smjerova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutro je na sjeveru i sjeverozapadu pretežno oblačno, ponegdje sa slabom kišom, dok je u ostalim krajevima sunčano.

Temperatura izmjerena u 8.00 časova: Rogatica, Bjelašnica i Majevac 13, Gacko, Sokolac i Čemerno 15, Rudo i Ivan Sedlo 16, Istočno Sarajevo, Bratunac, Bugojno, Livno, Ribnik, Foča, Han Pijesak i Šipovo 17, Sarajevo, Ugljevik, Višegrad, Mrakovica i Srebrenica 18, Borje, Manjača i Bileća 19, Bijeljina, Doboj, Tuzla i Mrkonjić Grad 20 stepeni Celzijusovih.

U Gradiški, Novom Gradu, Prijedoru, Bihaću, Gradačcu, Sanskom Mostu, Širokom Brijegu jutros je izmjeren 21 stepen, u Banji Slatini, Topoli i Srpcu 22, Banjaluci, Mostaru i Trebinju 23, te u Neumu 24 stepena Celzijusova.

(Srna) 

Komentari / 0

Ostavite komentar