Dvije zemlje stavile Hrvatsku na crvenu listu

Slovenija i Velika Britanija stavile su Hrvatsku na crvenu listu zbog porasta broja osoba zaraženih virusom korona, te uvoza zaraze, a velike gužve se bilježe na graničnim prelazima.

Region 20.08.2020 | 19:24
Dvije zemlje stavile Hrvatsku na crvenu listu

Slovenija je odluku donijela večeras na sjednici vlade i svi koji dolaze iz Hrvatske moraće u dvosedmični karantin, a slovenački državljani koji se vraćaju kući imaju 72 časa da to učine.

Hrvatska će službeno od ponoći biti na slovenačkoj crvenoj listi, javio je portal Indeks.

Britanski ministar saobraćaja Grant Šeps objavio je danas da će svi koji u Veliku Britaniju ulaze iz Hrvatske morati u četrnaestodnevni karantin.

On je na “Tviteru” napisao da ova mjera stupa na snagu u subotu, 22. avgusta, a uz Hrvatsku, na crvenu listu su dodate još Austrija i Trinidad i Tobago.

Nekoliko zemalja, i to onih iz kojih u Hrvatsku dolazi najviše turista, stavilo je ovu zemlju, ili neke njene dijelove na crvenu listu, a riječ je o Austriji, koja je prva proglasila Hrvatsku rizičnom zemljom, Njemačka je danas na crvenu listu stavila dvije dalmatinske županije – Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku.

Turisti su, zbog stavljanja Hrvatske na crvene liste, već počeli da odlaze iz zemlje, a na Lučkom se već od prijepodneva stvaraju gužve prema unutrašnjosti i najveće gužve su na graničnim prelazima sa Slovenijom, posebno na prelazu Macelj, kao i na putevima prema njemu.

– Pojačan je saobraćaj i na Istarskom ipsilonu prema Graničnom prelazu Kaštel i Plovanija, Krčkom mostu i pojedinim graničnim prelazima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putu i održavaju rastojanje – javio je HAK.

(Srna) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Andric

20.08.2020 21:06

Odlicno.Sad ako hrvati budu pametni pa ukinuli testove za gradjane BiH,eto im jos malo priliva novca,da iscupaju sezonu.A idealno je za otici,nema guzve,nema stranaca,samim tim ode i korona za njima...

ODGOVORITE