PU Bijeljina: Bolji rezultati u borbi protiv svih vidova opšteg kriminaliteta

Tokom mjeseca jula stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina je zadovoljavajuće. U analiziranom periodu ostvareni su mnogo bolji rezultati u borbi protiv svih vidova opšteg kriminaliteta, naglasili su nadležni na održanoj pres konferenciji.

Republika Srpska 20.08.2020 | 13:37
PU Bijeljina: Bolji rezultati u borbi protiv svih vidova opšteg kriminaliteta

Tokom  mjeseca jula evidentirano je 13 odsto manje krivičnih djela u odnosu na isti period prošle godine.

"U strukturi krivičnih djela, najbrojnija su opšteg kriminaliteta koja čine čak 92 odsto od ukupnog broja evidentiranih, zatim djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, privrede, te iz oblasti bezbjednosti saobraćaja", rekao je načelnik PU Bijeljina Žarko Ćosić.

U analiziranom periodu ostvareni su mnogo bolji rezultati u borbi protiv svih vidova opšteg kriminaliteta. 40 odsto manje evidentiranih krivičnih djela protiv imovine u odnosu na isti mjesec lani, dok je koeficijent rasvjetljenosti 100 odsto.

“Samo tokom jula pripadnici PU Bijeljina preduzimajući planske operativne tačke,mjere i radnje na suzbijanju i otkrivanju krivičnih djela protiv imovine,tj.teške krađe ,provale u trgovinske radnje i kuće,otkrili su dva počinioca čime su rasvijetlili šesnaest krivičnih djela,” istakao je Srđan Gajić  načelnik Sektora kriminalističke policije PU Bijeljina

Evidentirano je 80 prekršaja narušavanja javnog reda i mira.

"Među najzastupljenijim prekršajima protiv javnog reda i mira bili su tuča i napadi - 19 prekršaja, a u istom periodu prošle godine bilo ih je 31, što je smanjenje za 39 odsto", rekao je Simo Cvjetinović inspektor sektora policije PU Bijeljina  

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina adekvatno su odgovorili na problem migrantske krize gdje se bilježi značajan pad ilegalnih prelazaka migranata.

“U prilog tome govori podatak da je u mjesecu julu zabilježeno osam migranata koji su ilegalno prešli granicu,dok je u julu prošle godine evidentirano pedeset i osam migranata,” dodaje Ćosić

Policijski službenici su zahvalni građanima na svjesnom i odgovornom ponašanju, jer su slušali savjete policije i u skladu sa mogućnostima zaštitili ličnu imovinu u sezoni godišnjih odmora.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dzoo

20.08.2020 13:53

Pa jado ulovi te Micu povecaa ve te prosek za 50%!

ODGOVORITE
Name

Suvenir

20.08.2020 14:43

To odkad je otišao culum ha ha ha

ODGOVORITE
Name

Vlado

20.08.2020 16:40

Kako to mislite bolji????? Ne uzimaze vise mito za prekrsaje??????

ODGOVORITE
Name

Rale

20.08.2020 16:49

LAŽOVI, I SAMO LAŽOVI.

ODGOVORITE