Vlasnica nije htela da se iseli, pa su napravili most oko njene kuće!

U gradu Guangdžou koji se nalazi u Kini izgradio se most u sklopu autoputa. Neobičnost ovog mosta kao i autoputa je ta da ova građevina mora da zaobilazi jedne malu kuću, čija vlasnica već deset godina odbija da je proda vlastima.

Zanimljivosti 07.08.2020 | 18:47
Vlasnica nije htela da se iseli, pa su napravili most oko njene kuće!

Vlasnica kuće jednostavno nije želela nikakvu naknadu, kada joj je država ponudila novac zbog rušenja objekta usled izgradnje puta.

Rezultat je jedinstveni most koji su graditelji morali da prilagode okolnostima. Snimci koje su objavili lokalni mediji prikazuju kuću između dva krila novootvorenog mosta u provinciji Guangdong.

Kuća je prizemna i ima površinu od oko 40 kvadratnih metara.

Vlasnica Lijang, rekla je da se nije složila da se preseli, jer joj vlasti nisu ponudile adekvatnu nekretninu na odgovarajućoj lokaciji. Dodala je da se sada lako nosi sa posledicama takve odluke, i da joj ne smeta šta drugi ljudi misle o njoj i njenim postupcima.

"Iako mislite da je ovo novo okruženje loše, ja osećam da je tiho, oslobađajuće, prijatno", tvrdi gospođa Lijang.

Lokalni mediji prenose da je ona tražila da joj vlada dodeli četiri stana, ali su u ponudi bila dva.

Prema drugim izvorima, Lijang tvrdi je da joj je vlada, kao zamenu za kuću koja bi bila srušena zbog autoputa, ponudila nekretninu pored mrtvačnice, i da je to - odbila.

Sada je ova kućica postala senzacija na društvenim mrežama. Gospođa Lijang međutim, nije usamljen slučaj, ona je jedna od ukupno 47 vlasnika kuća i sedam firmi koji su odbili preseljenje.

Vlasti tvrde da su joj ponudile brojne nekretnine koje su u istoj vrednosti kao njena kuća, kao i novčanu naknadu, ali da ih je ona sve redom odbacila.

Pošto je na kraju most ipak morao da se sagradi, vlasti i investitori su saopštili da je prilikom planiranja ovog neobičnog projekta „vođeno računa o svim bezbednosnim aspektima", uz opasku da ipak "ostaju u komunikaciji sa gospođom Lijang".

Izvor: Zanimljivostidana.com

 

Komentari / 0

Ostavite komentar