Porodica preminulog Rajka Dujmića donira njegove organe!

Hrvatski muzičar i nekadašnji vođa benda "Novi fosili" Rajko Dujmić (65) preminuo je posle saobraćajne nesreće prošle nedelje.

Zabava 05.08.2020 | 15:44
Porodica preminulog Rajka Dujmića donira njegove organe!

Kompozitor Nenad Ninčević, jedan od najbližih prijatelja preminulog Dujmića, rekao je hrvatskim medijima da je porodica Dujmić odlučila da donira njegove organe.

Ninković je bio uz porodicu Dujmić nakon saobračajne nesreće i najavio je da će sahrana biti naredne sedmice na groblju Mirogoj u Zagrebu.

- Teško mi je bilo svih ovih dana. Rajko je imao dobro srce i meku dušu. Daleko je to od onoga što se pisalo o njemu proteklih godina. Bili smo prijatelji 35 godina i nikad se nismo posvađali. Bio je apsoultni pozitivac, a povremeno je bio autodestruktivan i to mu je bila jedina mana - rekao je Ninčević.

Istakao je da posebno ceni gest Rajkove porodice da donira njegove organe.

- Porodica je napravila jedan humani gest i gest koji bi Rajko podržao. On ne može umreti. Živjeće kroz svoje pesme, a eto sada i u nekim drugim ljudima. Možemo biti sigurni da će ostati s nama zauvek. Pa poslušajte samo kako je otpevao ‘Milenu’. Ne može to otpevati neko ko nema dušu - rekao je Ninčević.

Izvor: Kurir.rs /Večernji.hr Foto: printscreen

Komentari / 0

Ostavite komentar