Najbolji, časni i najpošteniji u bijedu dovedeni

Na adresu OBO „Ilidžanski borac“ stiglo je pismo Tomislava Кovača, ratnog komandanta policije Republike Srpske, dostavljeno medijima, a koje prenosimo u cijelosti:

Vijesti 30.07.2020 | 22:52
Najbolji, časni i najpošteniji u bijedu dovedeni

PODJELE ZA ŠAКU DOLARA

Stvaraoci Republike Srpske, čuvari, branitelji,demokrate, ratni zločinci, žrtve rata, bivši, izvorni….. Sve je na prodaju kao i ordeni na beogradskom „buvljaku“…. Sve za šaku dolara! Jedni se prodaju crvenim „voždovima“ na vlasti, drugi Bakir-begu i raznim bjelosvjetskim hoštaplerima.

Šta nude?

Nude sve što vrijedi ,od krvlju stvorene, Republike Srpske.

Panično bježeći od sudbine bijednog prosjaka i zajedno noseći orden, odriču se svega za šta su se borili, osim onog što im „voždovi“, begovi i ausrtougarski namjesnici ne dozvole…

Gdje ste vi iz Boračke organizacije?

Još uvijek ste heterogeni, mnogo vas je i još vam nisu doskočili jer ne mogu vas sve kupiti, niti zaplašiti, mada mi u zadnje vrijeme, povremeno neki vaši, moji ,liče na članove pjevačkog društva...

Ali Ilidžanci su nešto drugo i niko nam nije ravan...

Svi smo došli u Niš, odati posljednju počast, velikom srpskom sinu, doktoru Laziću. Nigdje se na jednom mjestu, kao na grobu doktora Lazića, nije okupio toliki broj junaka, kojima đavo nije ukrao dušu i porodica njihovih časno poginulih saboraca.

Danas kad vam sud treba rješavati ove sramne priče o stvaraocima, kao akter tih istorijskih događaja vas molim..

Naši poslanici iz prvog sastava Narodne skupštine RS, politički su heroji, koji su doprinjeli političkom jedinstvu i pozicioniranju Srpske za pregovore u Dejtonu. Međutim, nakon rata, oni najbolji, najpošteniji od njih, dovedeni su u bijedu, da bi se oni najgori među njima, uz spregu vlasti, prekrstili u stvaraoce, što samo Bogu pripada i tako nas sve, samo dodatno podijelili.

Time su, kojekavim političkim kerovima, samo dali dodatnu priliku da se oko njih tuku, sve dok ih ne rastrgnu a onda udare i na vas borce.

Zbog toga vas molim, da se prisjetimo našeg čika Ljube Bosiljčića, poslanika, skromnog čovjeka i svakako našeg velikog Cece Stanojevića.

Nisu oni Momini stvaraoci,već naši Ilidžanci, koji su zajedno sa našim kriznim štabom, policijom, stvorili srpsku opštinu Ilidža.

Tri brigade Vojske RS, pet ministara u Vladi RS…

Sve to pripada vama,bivšim borcima Ilidže, jer vi ste jedini istinski čuvari tih vrijednosti i neko ko cijeni te ljude.

Pokrenite Boracku organizaciju na nivou RS , pod sloganom  „DOSTA VIŠE POLITIČКE PRODAJE., PRODAJE КRVLJU NATOPLJENIH VRIJEDNOSTI REPUBLIКE SRPSКE!“
Tu je glavni problem u Republici Srpskoj.

Кao što to niste činili ni 92. godine, ni sada nemojte stajati pognute glave.
Glavu gore, moji saborci, neka vaša odlučnost obasja i rastjera sve tamne oblake koji su se nadvili nad Republikom Srpskom!

general Tomislav Кovač,
ratni komandant policije RS

Komentari / 60

Ostavite komentar
Name

Spec

30.07.2020 15:57

NE postoji Boracka organizacija, postoje samo morlane nakaze koje su prodale obraz i cast te ponizili sve ostale casne ljude koji su se borili za Srpsku. Ne postoji ni sindikat. Pocijepali su ih smisljeno u male sindikate koje lako mogu da kontrolisu, a cime drugim nego prljavim novcem. Na kraju ispadose heroji ovi sto su se bavili svercom, a ne mi koji smo rizikovali zivot na prvoj liniji. Ali hajde da budemo posteni i da kazemo otvoreno, ZASLUZILI SMO SVE!!! Nasa kolektivna svijest je na nivou kokosaka. Amin!!!

ODGOVORITE
Name

He

30.07.2020 16:50

Vid ovoga pravo iz parova pa lupi tekst.Hajde generale reci ti nama đe nestaše onoliki golfovi cca 3000 sa placa u Vogošći.Moraš imati još poneki u šteku

Name

borac

30.07.2020 17:01

Zna li ko staje sa borcima postenje strah od mafije ili kolektivna glupost.

Name

Borac

30.07.2020 19:38

Samo smjena prodanog Savcica! Izabrati casnog i postenog borca. Kada se to obavi,samo ulica i smjena lopova,dezertera,klimoglavaca...nesmemo dozvoliti da jedan Sulic onako omalovazava casne poslanike koje je narod birao. A stiti one koje su imali po 100% glasova (ukradeni)

Name

ŽIKA Ž

31.07.2020 06:47

Savčiću izdajico boraca!

Name

Nasa realnost!

30.07.2020 16:02

Sve je receno ovim pismom. S druge strane isto tako je sve receno Burlinom izjavom da se mozemo zaliti kod TI ili kod svoga babe ili..Strasna realnost!

ODGOVORITE
Name

PERUN ILIJA

30.07.2020 16:03

Samo Istina nas može osloboditi. Podignimo pognute glave, pokažimo dostojanstvo. U slavu Boga i naših časnih Predaka i za dobrobit naših Potomaka recimo konačno NE nepravdi, kleptokratiji i kvislinzima.

ODGOVORITE
Name

Austrija

30.07.2020 16:21

Ljudi,dodik,je pokretac ZLA, i ponizenja,njemu treba zabraniti,sve funkcije,jer dezerter da vodi borce,gde to ima

Name

Re Austrija

30.07.2020 17:45

Ajde ne izmišljaj i ne petljaj se

Name

Re Austrija

30.07.2020 18:58

Bravo! Sve tacno. Znam da botovima i klimoglavcima ovo smeta.

Name

Re

30.07.2020 18:59

Pa zar i budaka nevidi da Dodik i njegov sin na veliko zele da osvoje i obmanu i ovo naroda sto je van njihove kontrole i kada to sve stave pod svoju cizmu mismo bankrot i molicemo da nam daju za koru kruha dok oni budu bacali bijeli hljeb narodce gladan da umire..e narode sta si sebi izabrao..

Name

Arm

30.07.2020 16:08

Lijepo rečeno,samo kada ti promijeni ploču?

ODGOVORITE
Name

Mile

30.07.2020 16:46

Njemu je ovde bio cilj da se opet prozovu "izdajnici".Neki ,koji kao sarađuju sa Bakirom.To je glavna misao.Da li su izdajnici oni srbi iz Istočnog Sarajeva što svaki dan idu u "muslimansko " Sarajevo da zarade za preživljavanje svojih porodica.Znaš li ti koliko para dolazi iz " muslimanskog" Sarajeva u Istočno Sarajevo.Koliko ste fabrika otvorili u Istočnom Sarajevu?Izdaja je to što ste sve fabrike zatvoril koje su u ratu sačuvane i koje su mogle da rade.To je izdaja.Rade samo kafići,kladionice , apoteke i narko dileri.I ti si dobro hajrovo.Pita li se iko kako to tebe nikad Hag ne pozva.Sve je jasno.

Name

doboj

30.07.2020 16:20

Nesto mi se cini da ni ti nisi otiso praznih đepova

ODGOVORITE
Name

Re Doboj

30.07.2020 16:28

Prije rata bio komandircic u miliciji, nebitan, bez veze....i onda se uvatio sverca i lopovije....pa pekare, auta, avioni, kamioni..... debeli Tomo....

Name

Re re Doboj

30.07.2020 19:33

Nemoj tako. Ja ga znam. Na pocetku je bas pivukao i pimogao narodu da se organizuje. Kasnije se utopio sa ovim navodnim stvaraocima.

Name

S.L.

30.07.2020 20:04

Svaka čast Tomo, u ovoj republici borce više niko ne bodri samo ponižava i vrijeđa i to ovi što nisu stvorili niti bili išta u životu.

Name

16-ta Krajiška

30.07.2020 16:20

Puna podrška.Doslo je do kraja-dosta je više poniženja, nepoštovanja, bogaćenja i lopovluka a navodno u ime države a ustvari samo za lične interese.Mora se tome stati u kraj zbog svih poginulih boraca kao i naš živih a obespravljenih i ostavljenih na marginama ovog društva.Na vlasti su na ratni profiteri i raznorazni uvlakaci koji bi prodali ovu našu Republiku samo da je njima dobro.Cast izuzecima.Kad smo se mogli boriti 4 godine možemo i sad a opet za dobro nas i naših porodica i čitavog naroda za bolje sutra.SAMO JEDNA BORACKA i svi zajedno pa i na ulicu ako ne poslušaju naš glas.Pozdrav za sve borce iz B.Luke

ODGOVORITE
Name

Uz tebe smo brate

30.07.2020 16:28

SVi komandanti ispred svojim brigada i pravac BL! Ima nas 200000! Ne bojte se ove bagre! Vasa je RS! Vasa je BL!

Name

Bane

30.07.2020 16:46

Re. Tačno, ali prvo se treba obračunati sa ljigavcima poput onog Vukotića koji prestavlja veterane Srpske i koji je prodao i obraz i dušu a ima ih još takvih...

Name

borac

30.07.2020 17:03

Sto prije.

Name

Re

30.07.2020 17:23

Tako je! Poginuli borci se u grobovima prevrcu zbog ovih lopova koji se.bogate na njihovoj krvi.

Name

A

30.07.2020 16:30

Zašto ti , ako si već obavljao tu funkciju u ratu i logično da imaš autoritet ne udariš šakom od sto i kažeš dosta više dezerteri , šverceri , ratni profiteri , izdajnici , a to prevashodno se odnosi na laktaškog traktoristu , povedeš ove borce i poštene građane i jednostavno kažeš , dosta je bilo. Ovi nakaradni vlastodršci , sve rade da unište ovaj narod , a pogotovo se to odnosi na poštene borce , one iste koji su ovoj bagri na vlasti omogućili da se šepure i ponižavaju ovaj narod .

ODGOVORITE
Name

VV

31.07.2020 05:52

HAHAHA..ODAKLE DA LUPI ŠAKOM...IZ BEOGRADA?

Name

mimi53

30.07.2020 16:32

Salut Generale .Postovanje covjeku koji je ostao dosledan vrijednostima nase borbe ,i ideji o stvaranju RS .Na zalost moj raport Vama nije ni malo ohrabrujuci : Boracke org. Majevice ,Kozare ,Motajice ,Lisine.........padose "bez ispaljenog metka",tacnije preuzese ih uhljebi koji pravog rata ne vidjose ,ali su veoma odani Velikom vodji .i odani clanovi Partije. Vrh BORSa i pridruzenih udruzenja se udaljio od svojih boraca ,koji ne mogu sastaviti kraj s krajem .Uzalud smo cekali reakciju Savcica i vodstva BORSa svi smo mi prodani .....Cekamo Vasu komandu .

ODGOVORITE
Name

R

30.07.2020 16:35

Borci se javili pa komentarišu. Ja sam bila mlada i nisam sigurna ko je u pravu. Znam samo da su svi oni koji su visili po kafanama već 96-e uživali u izobilju a danas im i djeca odrastaju bahato. A moj otac i brat su poderanih uniformi drva cijepali da preživimo. Malo je istinskih boraca koji su stekli i žive bar normalno a puno onih koji su u stanju da pogaze sve. Rasuti po svijetu tuguju za grobovima saboraca i svojih bližnjih, borci su valjda teret za ovu vlast.... Ne daj nam Bože da se zapuca! Previše su toga progutali i čute.

ODGOVORITE
Name

Sa strane

30.07.2020 16:35

O njegovom "poštenju" bih mogao sat pisati. Kao i o patriotizmu.

ODGOVORITE
Name

sunovrat

30.07.2020 20:08

Ovaj je bogami pokazao patriotizam kad je trebalo. Svaka čast gosp. Tomo ovdje više niko zaslužne ne vidi, uzdigli se papci i preletači pa diče svojim papanlukom.

Name

Мрачајски прото

30.07.2020 16:37

Тако је генерале. Треба да се будимо, треба да се побунимо и покажемо своју храброст, јер то су кукавице које своју халапљивост само на превару обогате. Твоју храброст могао сам на дјелу да видим, а видим је и сада. Тако могу и остали. Очистимо своје редове и кренимо у побједу, друге нема.

ODGOVORITE
Name

Inkvizitor

30.07.2020 16:40

Je li ovo onaj sto se hvalio Hadzifejzovicu da je potezao pistolj na Ratka Mladica?! Veliki ratni profiter da prica o casti, vrijednostima, jad i bijeda i on i boracka....

ODGOVORITE
Name

Re Austrija

30.07.2020 16:40

Neka tebe tamo u Austriji.Imas ti prečih problema.Pusti nas ovamo da mi rijesavamo svoje.

ODGOVORITE
Name

Re

30.07.2020 19:52

On je svoje probleme resio. Cim je u Austriji. A ti budi ovoj sekti sluga.

Name

Sa

30.07.2020 16:44

Nemoj samo ti pricati, da pitamo ljude sa Ilidze sta misle o tebi, kako funkcionisu pekare po CG, kako Aleksandrija, uzimalo se fino lopatom

ODGOVORITE
Name

TRALJO

30.07.2020 16:45

I ovaj legalista legalizovao sve što ima preko istih tih koje blati ... samo tako ... samo tako ne može nam nitTko ništa

ODGOVORITE
Name

komita

30.07.2020 16:47

pa ovaj covek je simbol ratnog i poratnog profiterstva , kako se samo izivljavao na radnicima u aleksandriji i njegovim pekarama

ODGOVORITE
Name

Pop

30.07.2020 16:48

Nesto smrdi kad ovako pise Tomo Kovac.

ODGOVORITE
Name

Mićić

30.07.2020 20:10

Sve se od papaka usmrdilo i raznih Mića

Name

Реци

30.07.2020 16:50

Томо Ковачу,колико ди ти остао дужан борцима који су радили у твојој Александрији Комерц,У Будућнодти,хотелу Београд и другим твојом фирмама за неидплаћене плате и уплате за пио.Било је ту заподлено и дјеце палих бораца.

ODGOVORITE
Name

profesionalac

30.07.2020 17:20

Ti si se dobro unovcio, pa ako ti je zao stvaralaca odrijesi kesu I daj brate, ti si posteno zaradio !!!!

ODGOVORITE
Name

Xx

30.07.2020 17:22

Svaka cast! Konacno neko da odrzi slovo ovim prodanim dusama i poltronima. Tako pravi borac nastupa!

ODGOVORITE
Name

Stojan

30.07.2020 17:25

Kao pripasnik Slavnog Mupa Republike Srpske ucestvovao sam u stvaranju nase republike.Braco pripadnici Vrs i mupa dignimo glave,mi smo stvorili i odbranili REPUBLIKU SRPSKU.Zar je stranacka knjizica sad vrednija od nase boracke.Zbog nase dece koju smo oterali u svet ,zbog nasih unuka dignimo glave ne dozvolimo da nas postcjenjuju i djele.

ODGOVORITE
Name

Deutschland

30.07.2020 17:53

Borci su izdali ,svoga saborca,koji je bio na prvoj liniji,i pri tome ranjen,u nogu,davora dragicevicu,dodik i Lukac,su mu sina ubili,sa bandom iz snsd,i ti isti borci stite Dodika,za večeru,ja poznajem koji su dobili lažne Penzije,

Name

4s

30.07.2020 17:46

Sve je kupio, bacio pod noge.Kakva crna boračka organizacija?! Čude me samo borci, da ovo sve trpe i niko ništa ne preuzima. Da tolika apatija vlada i i da puštaju da ih predvode ove jajare i klimoglavi.

ODGOVORITE
Name

Irena

30.07.2020 17:57

Sve je ovo tačno, samo, zar ovo nije Dodikov čovjek, koji ga je do juče hvalio i branio na Happy tv!?

ODGOVORITE
Name

Re

30.07.2020 20:31

Tako je. Cak i na atv. Izgleda pukla tikva,posle potpisa za Nato.

Name

Re

30.07.2020 23:24

Не лаје кера због села, већ због себе.

Name

Ivan

30.07.2020 18:17

Sreća Tomo pa ti ne spadaš u navedene u naslovu, ni po jednoj osobini.

ODGOVORITE
Name

Bors

30.07.2020 19:04

Pa odredi se Kovacu vec jednom, ciji si ti covjek?

Name

profesionalac

31.07.2020 05:39

Naplatio je on debelo,bivsi policajac danas veliki gazda,Sve posteno !!!!!

Name

Laktaši

30.07.2020 18:53

Dok ima para laju za gazdu kad nema para laju protiv gazde.

ODGOVORITE
Name

mf

30.07.2020 18:55

Dok Dodo vlada samo glad i bijeda isto kud Americka cizma gazi isto glad i bijeda tako ce biti dok su Dodikovci na vlasti prije dvsnest godina pricam narodu da od Dodika nema nista a oni opet daju glas za dodika pa gospodo sad nekukajte evo izvolite vas Dodo

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

31.07.2020 17:59

Tako sam i ja pricao pa su me napadali,ali za cudo sada neki vec pricaju ono sto sam im ja pricao prije 10-12 godina.Ja im sa osmjehom kazem da kasne 10-12 godina i da sam im ja to pricao.Sta ih je sada osvjestilo ne znam mozda ova Korono,pa ako je Korona onda dobro da od nje imamo i neke koristi.Hvala Koroni.

Name

Milel

30.07.2020 20:02

A što ti rodjeni ne ostade u RS uz svoje borce

ODGOVORITE
Name

Кнез

30.07.2020 20:18

Проблем ријешити на такав начин што им дати националне пензије. И то ограничити само на посланике Првог сазива Скупштине. И доста. Тачка. Крај.

ODGOVORITE
Name

Re

30.07.2020 20:32

Kao borcima dati. Isto i tacka.

Name

RadeLukic

30.07.2020 21:30

Srbi borci ne smiju pisnuti ili su kupljeni ili zastraseni,dezerter i ratni profiter iz Bakinaca im svim brnjice stavio .....

ODGOVORITE
Name

Yu

31.07.2020 01:38

Posteni borci su najebali i u ratu i u miru, i oni se puno ne javljaju niti ih ko sta pita.Javljaju se samo lopovi i sverceri.Da se Vlasi ne dosjete.

ODGOVORITE
Name

Apolo 11

31.07.2020 02:42

Mi iz rovova smo bili borci dok je grmilo a sad nas tretiraju kao da smo bili robovi,aparthejd.

ODGOVORITE
Name

Драган

31.07.2020 05:38

Боже мој сачувај ме од гријешења, ружног морала, лицемјерства, жеље за славоми и претварањем. Ми смо на супротном путу и идемо да неумитно нестанемо. Боже спаси нас и истјерај аждаје из моје земље.

ODGOVORITE
Name

Mile

31.07.2020 10:16

Je li to Tomo da se izgradi jos koja zgrada u Jajincima...

ODGOVORITE