Smjena direktora Doma zdravlja - nezakonita

Vrhovni sud Republike Srpske uvažio je žalbu bivšeg direktora JZU Dom zdravlja u Srpcu Saše Jovičića o smjeni  i poništio rješenje Okružnog suda Banjaluka, koji je 9.  februara 2018. godine odbacio Jovičićevu žalbu na odluku Skupštine opštine Srbac  o njegovoj  smjeni sa funkcije direktora Doma zdravlja.

Vijesti 29.07.2020 | 18:11
Smjena direktora Doma zdravlja - nezakonita

Doktor Saša Jovičić, koji je u vrijeme svog mandata srbački Dom zdravlja finansijski, kadrovski i organizaciono konsolidovao, po čemu je svrstan u sam vrh najuspješnijih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj, bio je žrtva ponovnog dolaska na vlast  SNSD-a nakon lokalnih izbora 2016. godine.  

Na sjednici nove skupštinske većine,  29. marta 2017. godine, Jovičić je bez ikakvih opipljivih razloga smijenjen, mada mu je do isteka mandata ostalo nekoliko mjeseci, a na njegovo mjesto imenovan je doktor Mirko Stojić. Istu sudbinu doživjeli su i ostali kadrovi prethodne vlasti u Srpcu.

Saša Jovičić smatrao je da je smjena poniženje i da je nezakonita, pa je pravdu potražio putem suda. Ne zbog žala za fukcijom, već zbog pravde i istine. Iz moralnih razloga – kaže ovaj veoma cijenjeni srbački ljekar, koji je u međuvremenu napustio bivšu firmu i osnovao privatnu zdravstvenu ustanovu.

Pravda je spora, ali ipak dostižna, zadovoljno je izjavio  Jovičić. Na pitanje da li će se vratiti u Dom zdravlja, on je na šaljiv način odgovorio: „Pa ako to Vrhovni sud nalaže, mora se ispoštovati“.

„Pravda jeste spora, ali je bitnija istina, to je moralna stvar, pogotovo u ovo vrijeme moralnih posrnuća. Nisu do kraja izumrli čast i poštenje“, čestitajući doktoru Jovičiću dobijanje spora napisao je Miodrag - Mišo Davidović.

Odluku Vrhovnog suda Republike Srpske pozdravili su mnogi Srpčani, u nadi da će politika  ubuduće  cijeniti  i poštovati  stručnjake u svim djelatnostima, a  naročito u zdravstvu.

(BN/S.K.)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Nm

29.07.2020 16:34

Čestitam, medjutim smatram ne da je pravda spora nego je najčešće nema

ODGOVORITE
Name

0⁰000

29.07.2020 17:11

Jeèeee

Name

re

29.07.2020 18:20

Eto desila se pravda. Ima nade...

Name

Dario

29.07.2020 22:03

Svaka cast doktore

Name

P

30.07.2020 04:02

Vrijeme je da se počne raditi po zakonu. Šteta je što doktor nije kandidat opozicije za načelnika opštine, mislim da bi imao odlične šanse za uspjeh. Doktor će vjerovatno imati pravo na naknadu plate za taj period, a to će platit opet ovaj blentavi narod. Oni koji su donijeli ovakvu odluku i koji su na taj način oštetili budžet a i ovog čovjeka, oni neće po pravilu snositi nikakvu odgovornost. Samo pitam, zašto neće? Od njih treba naplatiti iznos za koji su oštetili i budžet i narod. I nje to prvi put, nepismeni ljudi su nam svagdje, u svim sferama života.

ODGOVORITE
Name

NR

30.07.2020 06:09

Pravda za sve !

ODGOVORITE