Razmotren Prijedlog o poreskom postupku Srpske

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog zakona o poreskom postupku Republike Srpske kojim se pojednostavljuju određene procedure, kako za poreskog obveznika, tako i za Poresku upravu Srpske u čijoj je nadležnosti primjena ovog zakona.

Republika Srpska 21.07.2020 | 20:49
Razmotren Prijedlog o poreskom postupku Srpske

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je u završnoj riječi da Poreska uprave Republike Srpske godišnje radi više od 5.500 kontrola.

Vidovićeva je rekla da je u vrijeme kada je ona došla u Poresku upravu Republike Srpske dug iznosio 1,8 milijardi KM, dok je sada sveden na trećinu tog dugovanja.

"Ne može se reći da se ništa ne radi u Poreskoj upravi Republike Srpske na naplati dugovanja jer to nije korektno", istakla je Vidovićeva.

Ona je dodala da bez usavršavanja poreskih službenika nema ništa od Poreske uprave Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović prekinuo je večerašnje zasjedanje i nastavak sjednice zakazao za sutra u 10.00 časova.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena sutra razmatranjem Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu i reviziji Republike Srpske, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gasu, te izbor i imernovanja.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dijana!

21.07.2020 19:15

Zora nema pojma! Moj dragi je drži samo zato što sluša njega! Ide mi na živce,a i njemu, ali trenutno nemamo nikog ko je može zamijeniti....

ODGOVORITE
Name

Konacno

21.07.2020 22:29

Da neko spomene plin tj gas zakon o gasu vec 20 godina oni lemudaju i vrdaju sa cijenom gasaniti se zna kolike su obaveze tj akcize i ostalo i na osnovu cega oni formirsju cijenu gasa mislim ponajvise na ovaj gas za auta a vjerovatno je velika muljaza i sa ovim za domacinstva

ODGOVORITE
Name

miki

22.07.2020 04:32

Unapređuju globljenje naroda i pljačku.

ODGOVORITE
Name

PADJA

22.07.2020 08:09

NEMAŠ TI POJMA...... SVE JE PRECIZNO NEVEDENO

Name

Re

22.07.2020 16:30

Naravno, samo da lakse otmu i strpaju u svoje dzepove i zaposle jos 1000 retarda iz srodnickih brakova, fuj, bando, zavrsicete kao 45-te, svako svoje!