SNSD sabotira spomenik borcima VRS u Banjaluci

Sramota je, ističu u SDS Banja Luka, da je najveći grad u Republici Srpskoj ujedno i jedini koji nema spomen-obilježje poginulim borcima Vojske RS.

Republika Srpska 13.07.2020 | 15:04
SNSD sabotira spomenik borcima VRS u Banjaluci

- Pozivamo gradske vlasti u Banja Luci da kažu koliko puta su do sada mijenjane lokacije i idejna rješenja za izgradnju spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog  rata i koliko su ih planirali u narednim decenijama, kažu u Gradskom odboru SDS Banja Luka.

Navode da se čekanje od dvije i po decenije od završetka rata za izgradnju spomenika ljudima koji su za Republiku Srpsku položili živote ničim ne može opravdati.

Sramota je, ističu u SDS Banja Luka, da je najveći grad u Republici Srpskoj ujedno i jedini koji nema spomen-obilježje poginulim borcima Vojske RS.

„Dušebrižništvo za  tekovine Odbrameno-otadžbinskog rata, koje SNSD-ovi funkcioneri izražavaju poslednjih dana, će najbolje pokazati ako prestanu sabotirati izgradnju centralnog spomen-obilježja“, poručili su iz GO SDS Banja Luka.

Napominju da je ovaj objekat mogao biti izgrađen za manje od godinu dana da je bilo dobre volje, kao gradskih, tako i republičkih vlasti.

„Stiče se utisak da vlasti odabirom neadekvatnih, ili lokacija koja imaju nerješene imovinsko pravne odnose, unedogled odlaže početak gradnje, a sličan slučaj je i sa stalnim nedoumicama vezanim za koncept objekta i idejna rješenja za njegovu gradnju“, poručili su iz Gradskog odbora SDS. 

Smatraju da je nedopustivo  je da se neko na takav način poigrava sa ovim pitanjem.

„Dok su SNSD-ovi tajkuni bukvalno otimali gradsko zemljište u centru grada, vlasti predvođene ovom strankom su godinama insistirale  da se spomen obilježje za poginule borce Vojske RS pravi pored džamije Ferhadije. Кada su od toga odustali kao novu lokaciju su odredili zemljište koje je privatizovano“, kažu u GO SDS Banja Luka.

Podsjećaju da  je SNSD u Banjaluci  na vlasti proteklih 20 godina i da su njeni funkcioneri izgradnju spomen obilježja najavljivali u svim proteklim predizbornim kampanjama.

„Činjenica da ni ova garnitura gradske vlasti nije učinila ništa konkretno po ovom pitanju je dokaz da SNSD na patriotizam gleda isključivo kao na sredstvo za ubiranje političkih poena“, poručili su iz GO SDS Banja Luka.

(BN)

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

RS

13.07.2020 13:25

Nema ni Bratunac gdje aktuelni nacelnik duboko vezan sa SDA,pa odbornici SDA glasaju za lokaciju spomenika poginulim Srpkim borcima na skupstini,a iza paravana je skuvano da to bude izmjestanje crkve iz Konjevic polja na to mjesto,eto kako ide kod SNSD nacelnika sve mora da bude umotano,nista transparetno,doslo je vreme za promjene u Bratuncu jer dosta vise Nedeljka Mladjenovica i njegovih mutnih i prljavih igrarija i grljenja sa Ramizom Salkicem..

ODGOVORITE
Name

SABOTIRAJU RS

13.07.2020 14:01

PA ONI SABOTIRAJU RS. ODAVNO.

Name

Darko

13.07.2020 14:18

Svaki Banjalucanin zna da u okviru novog fascinantnog Trga Republike koji se vec gradi u srcu grada kod banskog dvora nice velelepni spomenik. Moji SDSovci oni ne pricaju oni preporadjaju Banjaluku. Nema sredine u BH koja moze Banjaluci da se suprostavi. Tamo je druga dimenzija cistoce, rada, projekata, izgradnje

Name

Za Darku

13.07.2020 14:49

A u komjem gradu ti živiš, Darko? U Beču, Minhenu?

Name

re Darko

13.07.2020 23:39

Dugo ce B.luka još da bude kasaba , 95% grada je u kućama a 5% su stambene zgrade i centri, al za nekog ko je od Drvara B.luka je München. Prosetaj malo Federacijom pa trabunjaj sine

Name

Re Darko

14.07.2020 05:37

Banjaluka je mrtvo more.

Name

Borivoje

13.07.2020 13:26

Otvorena je krajiška kuća, nemojte tako. Ofrajkana je stara zgrada, kakvi borci, kakvi bakrači. Zna li iko gdje se nalazi BORS? Tražio sam u Gospodskoj ulici, tamo neka cura iz Gradske uprave reče da su dobili nogu iz tog prostora. Niko ne zna gdje su.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

13.07.2020 13:30

Dobro jutro.

ODGOVORITE
Name

Kum

13.07.2020 13:55

I laku noc ujedno.

Name

Borac 16 Garave

13.07.2020 13:48

Šutimo 25 godina gaze po nama i našim mrtvim drugovima Nisu oni krivi već mi......???

ODGOVORITE
Name

Mile

13.07.2020 14:55

Pa sta cetkate.. ajd ne seri

Name

Pera

13.07.2020 13:59

Igor je 2016 god obecano narodu da ce ako bude gradonacelnin izgraditi novu toplanu i SPOMENIK PALIM BORCIMA RSa! Dobio izbore(uz POMOC stevendica a protukandidat mu bio cavic pa mu dodje na isto) izgradio Toplanu A SPOMENIK NIKAD VISE NIJE POMENUO!! Obecao je da ce to biti na RUPI u V Pelagica! Ispod garaze a GORE SPOMENIK!! Lokacija ATRATKTIVNA pa su je PREPRPDALI!! Sad idu izbori VIDJECETE obećanja sve ce nam napraviti NE SEKIRAJ TE SE!

ODGOVORITE
Name

Profesionalac

13.07.2020 14:01

Vlasenica nema centralni spomenik,aktuelni načelnik je blizak prijatelj ratnog zločinca Nasera Orića kome je omogućio krađu šume u ski centru Igrišta koji je isti devastirao u saradnji sa načelnikom opštine.Kako da zaštićeni svjedok tužilaštva BiH,u predmetima protiv boraca VRS izgradi spomenik poginulim borcima kad svjedoči protiv istih, ŽALOSNO !!!

ODGOVORITE
Name

brecalo

13.07.2020 14:11

Najbolje da svaki grad svako selo svaka suma ima spomenik a narod nek odlazi pa ce te spomenike da obilaze snsd sds pdp . Bolje bi bilo da pocnete otvarati firme da zadrzimo i ovo malo sposobne radne snage

ODGOVORITE
Name

Cc

13.07.2020 19:14

Kasno ,brate,kasno

Name

kiza

13.07.2020 14:12

Pa zasto bi ovaj Crnogorac i ovaj baja dizali taj spomenik kada se ne mogu ugraditi

ODGOVORITE
Name

Za darka

13.07.2020 14:55

Tebe neinteresuje spomenik srpskim borcima kao ni tvog presjednika dodika a ovaj radojičić što pravi seljačke kružne tokove po gradu ako se to njegovim pristalicama dopada to je dno dna a okolo nemožeš doći u grad od rupa trebaju banjalučani izabrati gradonačelnika iz ovog grada a ne ovog nekrštenog prevaranta koji u sebi srpsko nemaništa draško je odličan izbor momak će raditi za ovaj grad i dan i noć to je sigurno banja luka onda može da bude grad turista iz cijelog svijeta a ne ovi vucibatina što su došli sa svih strana sarajevo je puno turista a na trgu više policije veg gradjana sve to radi ovaj milogorac koji pati da bude nešto zato banjaluka treba dići svoj glas a ne da ovaj vukotić smrad neki presjednik nekih veterana drži glavnu riječ u banja luci kao da krajišnika pravih boraca i patrijota nije bilo zato banja luko u oktobru podržite ovog mladog momka koji je iz ovog grada dovas je moji gradjani trebaju banjaluci velike promjene i rs

Name

Kruzni Tok

13.07.2020 15:20

Po tim kruznim tokovima se vidi da je Banja Luka jedna provincija, a ne grad. Da ga izgradjuju isti oni koji forsiraju i fakultete, a nemaju niti materijalnu osnovu niti znanje i koncept! Provincija mirise svuda kao cevap u cevapdzinici..

Name

Милан Гојковић

13.07.2020 14:34

Истине ради - и Добој нема централно спомен обиљежје погинулим борцима у Отаџбинском рату, и вјероватно га никада неће ни имати. Велико је питање шта ће у наредном периоду бити и са постојећима ???

ODGOVORITE
Name

Brane

13.07.2020 15:57

Zato imate raspopa

Name

Jovo

13.07.2020 15:02

Ne bi bilo spomenika palim borcima niti u Gradisci, gdje vlada snsd 16 godina, da nije bilo vlasti sds-a u periodu 2012-16 godine. Sta drugo ocekivati od crvene sekte.

ODGOVORITE
Name

Pop jovica

13.07.2020 19:59

Crvena sekta (snsd) je partija u kojoj su vecinom dezerteri,izdajnici i profiteri,zato ih borci VRS uopšte ne zanimaju!

ODGOVORITE
Name

Vječiti opozicionar

14.07.2020 07:53

U sekti snsd-a su uglavnom dezerteri i ratni profiteri i kako oni da podignu spomenik borcima VRS kad kad oni nisu borci, a hvale se da su čuvari Republike Srpske. Kako neko može biti čuvar nečega, ako to nije stvarao i podnio žrtvu za Republiku Srpsku?

ODGOVORITE