Kolegijum odlučio: Parlament Srpske zasjeda 21. jula

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da naredna redovna sjednica parlamenta bude održana 21. jula. Predstavnici opozicije su tražili da se zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona sa dnevnog reda skinu izvještaji agencija i da se oni razmatraju naknadno.

Republika Srpska 09.07.2020 | 16:33
Kolegijum odlučio: Parlament Srpske zasjeda 21. jula

Većina u Kolegijumu je međutim odlučila da se o tome izjasne poslanici prije početka zasjedanja.

Opozicija je tražila da sedam tačaka koje se odnose na izvještaje agencija i komisija budu skinute sa dnevnog reda, a da se o njima raspravlja u septembru ili oktobru.

Ovaj zahtjev, većina u Kolegijumu nije prihvatila. O eventualnom skidanju izvještaja sa dnevnog reda, narodni poslanici će se izjasniti na početku zasjedanja.

Ovakvo ponašanje parlamentarne većine, kažu u opoziciji, samo je nastavak prakse da epidemiološke mjere određuje politika, a ne struka.

 Iz parlamenta Srpske je poručeno da prate preporuke Instituta za javno zdravstvo, ali da će sjednica biti održana u prostorijama Narodne skupštine i da onlajn sjednice nisu opcija. 

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ejeke

09.07.2020 14:48

Opozija se ubila objašnjavajući da je trebalo održavati zasjedanja u vanrednom stanju . Sad, kad nema vanrednog stanja, najednom se oni ne bi baš nešto okupljali. Frka, ha?

ODGOVORITE
Name

Direkt

09.07.2020 17:15

Kome je frka? Pa zar ne vidiš da neki oblik vanrednog stanja i dalje ostaje na snazi i sve tako dok Korona ne bude stavljena pod kontrolu i čim prođe Korona, biće to vruće doba za režim, kao u Srbij što je sada ovih dana. Dosta je narod trpio. Vrijeme je za promjene!

Name

OPET KREDITI

09.07.2020 15:05

GARANT NOVA ZADUZENJA. OVI SAMO ZADUZUJU. NAJBOLJE DA SE NE SUSRECU.

ODGOVORITE
Name

Beterluk

09.07.2020 16:45

Nije korona vec samo da je bleje i da se nista ne radi a pare uzimaju.

ODGOVORITE
Name

Direkt

09.07.2020 17:11

Zašto ovolika pauza? Da se neko nije zarazio od Korone?

ODGOVORITE