Lica koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije idu u karantin

Lica koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije od večeras neće biti upućivana u kućnu samoizolaciju već isključivo u karantin u objektima koje je odredila država, odlučilo je Koordinaciono tijelo Vlade Crne Gore za zarazne bolesti.

Region 06.07.2020 | 22:09
Lica koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije idu u karantin

Na sjednici Koordinacionog tijela odlučeno je da se zbog visokog epidemiološkog rizika prekida vaspitno-obrazovni rad u javnim i privatnim ustanovama koje obavljaju predškolsko vaspitanje i obrazovanje, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata – restorana, kafana, kafeterija, hotelskih restorana i sličnih ugostiteljskih objekta, kao i ugostiteljskih objekata na kupalištima i plažama, na cijeloj teritoriji Crne Gore ograničava se do ponoći.

"Zbog složene epidemiološke situacije u sjevernom regionu zemlje odlučeno je da se u opštinama Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Andrijevica, Rožaje, Plav i Gusinje rad svih ugostiteljskih objekata obustavlja na sedam dana", naveli su iz Vlade.

Na području opštine Pljevlja uvode se mjere zabrane okupljanja u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, javna okupljanja, javne priredbe, sportski, politički, kulturno-umjetnički i privatni skupovi, svadbe, kao i druge manifestacije.

"Od večeras lica koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije do daljeg neće biti upućivana u kućnu samoizolaciju već isključivo u karantin u objektima koje je država odredila za tu mjeru",dodaje se u saopštenju.

Za srijedu je zakazan sastanak predstavnika Koordinacionog tijela, Državne izborne komisije, nadležnih državnih institucija o mjerama koje je potrebno donijeti kako bi 30. avgusta bio omogućen neometan izborni proces.

U Crnoj Gori hospitalizovano je 80 pacijenata zaraženih virusom korona, od kojih je pet životno ugroženo, saopšteno je ranije danas iz Koordinacionog tijela za zarazne bolesti

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

zv

06.07.2020 23:07

TO TO, TAKO I TREBA

ODGOVORITE
Name

Posavski gonič

06.07.2020 23:39

Ovo trebaju uvesti sve zemlje. Srbija je izvor bolesti i ludila.

ODGOVORITE
Name

Idemo

07.07.2020 05:55

Pitam se dali ima neko ko bi otisao u Crnu Goru, i bez karantina. Oni su sami u karantinu, jake mi drzave sa 500 hiljada stanovnika.

ODGOVORITE
Name

Re idemo

07.07.2020 10:11

Ali je drzava..

Name

MOBI DIK

07.07.2020 14:54

BANANA DRZAVA CRNA GORA

Name

Sanja

07.07.2020 18:23

A mi ih Bosne kada dodjemo,moramo li i mi biti u karantinu?

ODGOVORITE