Članovi benda prenosili virus koronu po Valjevu

Od početka epidemije, u Valjevu je u periodu od 14. marta do 31. maja, bilo potvrđenih 196 slučajeva infekcije korona virusom, da bi se za samo poslednjih 19 dana broj obolelih povećao za 120, tako da je ukupan obolelih 316.

Vijesti 06.07.2020 | 12:53
Članovi benda prenosili virus koronu po Valjevu

Kako pokazuju podaci valjevskog Zavoda za javno zdravlje, novi slučajevi infekcije su registrovani na području svih opština Kolubarskog okruga: u Ubu 10, u Mionici 9, u Lajkovcu 6 i po jedan u Ljigu i Osečini.

Bend posejao koronu po Valjevu

Kako se navodi u izveštaju Zavoda za javno zdravlje, zaraženi članovi jednog muzičkog benda infekciju su preneli na još 25 lica na različitim masovnim privatnim proslavama organizovanim u Valjevu.

Četiri osobe su zaražene na različitim proslavama gde su radile kao fotografi na području Valjeva i Mionice.

Tri zdravstvena radnika su inficirana korona virusom van zdravstvenih ustanova, a registrovan je još jedan importovan slučaj radnika koji je doputovao iz Rusije.

Evidentiraju se oboljevanja lica i članova njihovih porodica u vezi sa boravkom na Zlatiboru, dok su pojedina boravila u Beogradu, Novoj Pazovi, Borči, Beloj Palanci, Novm Sadu i na fakultetima u Beogradu - navodi se u izveštaju Zavoda za javno zdravlje.

Prosečna starost zaraženih, kako se dodaje, je 39 godina.

Iako je epidemiološka situacija u gradu pogoršana, Štab za vanredne situacije u Valjevu nije uveo vanrednu situaciju ili doneo odluke zabrane i ograničenja, već 14 obavezujućih mera koje predviđaju obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, fizičku distancu, dezinfekciju ruku, ulaza u zgrade, češće pranje gradskih ulica, te dva metra razdaljine između stolova u kafićima i restoranima…

(Blic)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Pi

06.07.2020 13:01

Izuzetna prilika za zaradu. Iskoristite priliku dok je još uvijek moguće bez ikakvih troškova! Ne troši internet niti baterije! Idite na play store i instalirajte aplikaciju pi network, te ukucajte sve tačne lične podatke. Za invitation code koristiti riječ "Jahrastafarai". Srbija i hrvatska već imaju svoje službene chat grupe a BiH još ne jer smo vrlo malo zainteresirani a prilika nam prolazi ispred očiju!

ODGOVORITE
Name

Milijana

06.07.2020 19:38

Zarada??? Navlakuša.

Name

Skeptik

06.07.2020 13:26

Bend širi zarazu, ma daj. A 20 000 ljudi na derbiju ne širi?

ODGOVORITE
Name

Andric

06.07.2020 15:15

Pa zar to isto Valjevo nije proglaseno kao zariste epidemije negdje u aprilu???Na sva zvona se o tom pricalo.I na kraju kazete,196 oboljelih za dva mjeseca.To je po 3-4 nova dnevno.Od tih 196 oboljelih bar pola je bilo asimptomatsko,od ovih sto su imali simptome,pola ih je imalo lakse simptome,od tih pola sto ostaje,mozda ih je par zatrebalo respirator.I dodjosmo na statisticki podatak da je u Valjevu,jednom od zarista korone u Srbiji,otprilike svaki 5-6 dan bio po jedan sa tezom klinickom slikom.Vau,zamislite kakvo je to samo zariste bilo...e tugo moja

ODGOVORITE
Name

Opet nije kao u Sandžaku!

06.07.2020 15:37

U Sandžaku je 10x gore nego u Srbiji!

ODGOVORITE