UNRS: Nenadoknadiv gubitak za novinarsku zajednicu

Udruženje novinara Republike Srpske saopštilo je da je Srpska preranom smrću Željke Spremo ostala bez jednog od najdragocjenijih novinara.

Republika Srpska 28.06.2020 | 17:46
UNRS: Nenadoknadiv gubitak za novinarsku zajednicu

Brojne redakcije ostale su bez svog rodonačelnika, kolege bez jednog od simbola profesionalnosti i nenametljivosti, a Udruženja novinara, kako su istakli, bez rukovodioca koji je i, ophrvan bolešću, insistirao na praktičnom njegovanju žurnalističkih vrijednosti i založio prepoznatljivo i ugledno ime u ideju našeg ponovnog aktiviranja.

"Nepomirljivost sa odlaskom naše koleginice i prijateljice prožeta je ponosom što smo neposredno svjedočili rijetko viđenoj karijeri ispisanoj u svim novinarskim žanrovima i hijerarhijskim ljestvicama: Radio-televizije Republike Srpske, Novinske agencije Republike Srpske - SRNA, BN televizije, Slobomir televizije, Radio Modriče, Blica, Semberskih novina i Bobar radija", navodi se u saopštenju Udruženja novinara .

Ako je već kraj ovozemaljske karijere neumitan, nije iznenađenje, dodaju, što je Gospod pridružio Željku nebeskoj redakciji baš na Vidovdan.

Novinarka Željka Spremo preminula je danas u Bijeljini u 56. godini nakon teške bolesti.

(UNRS/SRNA)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tužno,tužno ..

28.06.2020 22:19

Tuga do neba kad odlaze andjeli. Neka joj je laka zemlja. Zbogom Zeljka veliki covjece.

ODGOVORITE
Name

Slava I hvala

29.06.2020 05:49

Veliki gubitak za porodicu, iskrene prijatelja, svakako I novinarstvo. Zeljka je bila izuzetna u svakom pogledu, hrabra, jedinstvena, "svoja", covjek I profesionalac, sa nadahnutim I uzdignutim osjecajem za ovozemaljsku desavanja, sto je rano vinulo iznad prosjecnih. Neka joj je vjecna Slava, neka odmori u nekom novom svijetu gdje nema zla, podvala, obmana, svih beskrupuloznosti ovdasnjeg zivljenja. Amen.

ODGOVORITE