Trebinje: Oboljeli povezani sa skupom van grada

Četiri nova slučaja infekcije virusom korona u Trebinju potvrđena su kod lica srednje i mlađe životne dobi, a prvi rezultati epidemiološke istrage govore da bi to moglo da bude povezano sa jednim skupom organizovanim van grada, saopštio je gradski Štab za vanredne situacije.

Republika Srpska 27.06.2020 | 17:33
Trebinje: Oboljeli povezani sa skupom van grada

– Riječ je o osobama iz različitih porodica iz Trebinja. Virus korona potvrđen je kod dvojice Trebinjaca i jedne Trebinjke srednje životne dobi, te kod jedne naše sugrađanke mlađe životne dobi – navedeno je u saopštenju. 

Situacija sa virusom korona u Trebinju je pod kontrolom i nema mjesta panici, istaknuto je iz Gradskog štaba, odakle su pozvali sugrađane da smanje društveni kontakt, da u zatvorenom prostoru nose maske i da što češće peru ruke.

– Ljubljenje, rukovanje i grljenje treba izbjegavati bez izuzetka, a fizičku distancu držati na minimalnom rastojanju od jedan i po do dva metra, jer se samo uz poštovanje ovih preporuka može spriječiti širenje kovida-19 – poručili su iz Štaba.

U saopštenju je istaknuto da je situacija u gradovima u okruženju veoma složena, pa se građanima Trebinja savjetuje dodatni oprez.

Na području Trebinja su od početka pandemije virusa korona registrovana 33 oboljela lica, od kojih se njih 22 oporavilo.

(Srna)

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Razum upali

27.06.2020 15:44

Dobro recite nam šta se desi kad se oboli, pa onda nas gnjavite brojem, gubljenjem bliskosti i programiranjem u robove?

ODGOVORITE
Name

Ana

27.06.2020 16:47

Ovi iz Trebinja su bili u Agape restoranu u Banja Luci Agape je najveći klaster u Rs...

ODGOVORITE