Zaraženi koronom u Palama bez simptoma

Muškarac i žena starije životne dobi sa Pala pozitivni su na virus korona, dobro se osjećaju i nemaju nikakvih simptoma, rekao je Srni koordinator kvaliteta Doma zdravlja “Pale” Nebojša Tanović.

Republika Srpska 21.06.2020 | 12:23
Zaraženi koronom u Palama bez simptoma

Tanović je rekao da se oni nalaze u kućnoj izolaciji, da je riječ o kontaktima sa već zaraženom osoba, te da su sada na području Pala ukupno tri lica pozitivna na virus.

– Sreća je što nema dalje kontakata na njihovim listama – naveo je Tanović, dodavši da je riječ o porodičnim kontaktima.

Tanović je naglasio da se pod zdravstvenim nadzorom trenutno nalazi devet lica, a sutra će biti testirana četiri koja nisu povezana sa ova tri zaražena lica.

On je poručio da mjere zaštite treba ozbiljnije poštovati, te apelovao da se građani i dalje pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravstvo Srpske, da nose zaštitnu opremu i drže socijalnu distancu.

Nakon dužeg perioda u srijedu, 17. juna, na Palama je zabilježen novi slučaj virusa korona, a riječ je o muškarcu srednje životne dobi koji je stigao iz inostranstva.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mm

21.06.2020 11:10

Nace mi moje, dokle više?

ODGOVORITE
Name

Cudne konstrulcije o virusu

21.06.2020 11:26

Covjek sa Pala koji radi u SA bio kao zarazen, a djeca i zena NE. Ma dajte vise nesto odiginalnije.....

ODGOVORITE
Name

Maja

21.06.2020 14:09

Smesno mi ovo vise "stigao iz inostranstva" .Znaci svi koji dodju iz inostranstva su zarazeni.Ok.Hrvati ce reci da svi koji dodju iz Bih su zarazeni.A crnogorci optuzuju da su srbijanci im uneli virus.Pa ko da veruje u ove gluposti vise.

ODGOVORITE
Name

Shirai Ryu

23.06.2020 21:54

Moja macka je patient zero samo ne govorite nikome.

ODGOVORITE