Bosić čeka odgovor u vezi kupovine Dodikove vile

Mladen Bosić očekuje od glavne tužiteljke BiH da će vidjeti šta se desilo sa slučajem sumnje na pranje novca prilikom kupovine Dodikove vile na Dedinju. .

Republika Srpska 04.06.2020 | 10:11
Bosić čeka odgovor u vezi kupovine Dodikove vile

- Postoje politički faktori ovdje koji zaista na posredan način kontrolišu pravosuđe, Visoki sudski i tužilački savjet BiH i čitavu strukturu pravosuđa, smatra bivši predsjednik SDS Mladen Bosić, dodajući da se može nazrijeti da su SNSD i HDZ upravo stranke koje imaju najviše uticaja na pravosuđe u Bosni i Hercegovini.

Bosić, koji je i delegat u Domu narodu Parlamenta BiH, kaže da je očigledno da su politika i Tužilaštvo BiH debelo uvezani i povezani i da na neki način politika otvoreno učestvuje u donošenju odluka u Tužilaštvu.

"Ja sam imao slučaj gdje je SDS prijavio neke kriminalne aktivnosti vlasti u Republici Srpskoj i Milorada Dodika kao aktera tih aktivnosti. Gledao sam proces koji se dešava, još u vrijeme Gorana Salihovića (bivši bh. glavni tužilac). Nedvosmisleno sam se uvjerio da je velika povezanost odluka tužilaca i uticaja koji na njih imaju vlasti u Republici Srpskoj", rekao je Bosić u intervjuu Oslobođenju.

Osvrćući se ne nedavno obraćanje Domu naroda glavne tužiteljke Gordane Tadić, Bosić kaže da je iznenađen njenim stavovima koji su, ne samo konfrontativni već jednostavno negiraju postojanje bilo kakvog problema u Tužilaštvu BiH.

"Po njenoj tvrdnji, uprkos tome što svi drugi tvrde da pravosuđe ne funkcioniše dobro, to ide u dobrom smjeru i tako treba. Nemam povjerenja u Tužilaštvo", rekao je Bosić.

On je rekao da će joj dostaviti pitanja o dva slučaja, korupcije na vrhu i izborne korupcije.

"To su konkretni primjeri: na biračkom mjestu je ustanovljeno da je glasalo 100 posto ljudi. Ljudi koji nisu bili tu su dali izjave da su lažirani njihovi potpisi, istraga je završena, zna se ko je bio šef izborne komisije, sve se zna, ali nema optužnice. To će biti moje pitanje glavnoj tužiteljki na osnovu rasprave u Parlamentu. Očekujem da ću vidjeti šta se desilo sa slučajem sumnje na pranje novca prilikom kupovine Dodikove vile na Dedinju", kazao je Bosić.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

PRAVDA

04.06.2020 08:57

UHAPSITI MAJMUNA DEZERTERA I NAJVEĆEG IZDAJNIKA SMEĆE DEZERTERSKO

ODGOVORITE
Name

psihiatar

04.06.2020 10:41

Nemojte mileta. Ipak je on za neke bog. U stvari on je za vecinu bog u zemlji cuda.

Name

РЕ: ПсихиЈатар

04.06.2020 14:54

Прије ће бити лажни рогати бог у земљи луда јер само луђаци пристају на толике лажи, обмањивања, пљачке, манипулације, расељавање, уништавање свега што постоји у РС, про-НАТО и про-усташку политику, и гажење СерБа, што ових који су још у РС, што СерБских Новомученика пострадалих у Јасеновцу и другим стратиштима. Једном ријечју - гнусоба.

Name

Ko je

04.06.2020 09:09

Ko je Sanela Gorušanović Butigan koja je danas imenovana za novog člana VSTS.Imenovana je umjesto Ružice Jukić za koju se znalo da je čovjek HDZ i potkovanog Milana Tegeltija.Svi se sjećamo samo emisije na FTV i napada Ružice Jukić na Dragana Mektića gdje ju je Mektić potopio.

ODGOVORITE
Name

goca

04.06.2020 09:33

Svugdje funkcionise ono ja tebi ti meni

Name

XL

04.06.2020 09:30

AKO JE NISU SAKRILI, MOŽDA SU JE POJELI JER DODIKOV POLTRON NEĆE DOZVOLITI DA TO SE RAZOTKRIJE

ODGOVORITE
Name

Rex

04.06.2020 11:08

Dodikovi otvoreno otimaju milione of naroda i drzave alo sta...

ODGOVORITE
Name

snsd i hdz

04.06.2020 13:14

Su najvece dvije pljackaske stranke cak puno vise od SDA i najvise te dvije stranke imaju utisak na pravosudje,a ko bajagi najvise se bune kako pravosudje neradi kako treba,pa naravno da neradi zato sto radi samo po nalogu te dvije stranke haz i snsd-a.Kad jednog dana uhapse te vozdove i kriminalce onda ce taj sud dobiti ocjenu da je nezavisan.

ODGOVORITE
Name

Narod

04.06.2020 16:52

To je stara tema na koju je vec odgovoreno a i sta tebe briga kako je kupio.

ODGOVORITE