Bivši ministar SAD: Tramp pokušava da "podijeli" Ameriku

Džejms Matis, bivši američki ministar odbrane koji je podneo ostavku jer se protivio odluci predsednika SAD o povlačenje snaga iz Sirije, optužio je Donalda Trampa da pokušava da "podeli" Ameriku.

Svijet 04.06.2020 | 10:29
Bivši ministar SAD: Tramp pokušava da "podijeli" Ameriku

"Donald Tramp je prvi predsednik za mog života koji ne pokušava da okupi Amerikance, čak se i ne pretvara da pokušava. Umesto toga, pokušava da nas podeli", rekao je Matis u intervjuu za američki časopis Atlantik.

Matis, veoma cenjen i koji je do sada izbegavao da direktno komentariše odluke i aktivnosti Donalda Trampa, rekao je da podržava demonstrante koji "s pravom traže da imaju jednaka prava".

Nekoliko stotina hiljada građana već više od nedelju dana protestuje u više od 140 gradova u SAD zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda.

Tramp, koji se do sada nije izjašnjavao o zahtevima demonstranta, upotrebio je oštar ton prema njima i zapretio slanjem vojske na ulice.

(Beta)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Andric

04.06.2020 08:46

Po ko zna koji put pisem o Trampu:jeste cudak,ali ima nesto sto se ne uklapa u globalisticki svijet,i ja ga zato podrzavam.I zato im je cilj da ga sruse,i mislim da sve ovo rade da bi ga skinuli za pola godine na izborima.Ako dodje neko drugi,onda smo ga tek naj...

ODGOVORITE
Name

Re

04.06.2020 09:13

I treba da naj....e

Name

za andric

04.06.2020 09:54

ovi protesti nemaju veze s trampom, u americi su crnci oduvijek bili ugroženi, a dodatno ubistvo Georga Floyda je bilo samo okidač za narod i proteste, ljudi su ostali bez posla, korona i sve to skupa, a Tramp da je čudak to stoji

ODGOVORITE
Name

cups

04.06.2020 14:45

Spremajmo se u mirovnu misiju da im donesemo demokratiju.

ODGOVORITE
Name

Istina

04.06.2020 18:49

Ne može opstati kao jedinstvena zemlja država koja je nastala na genocidu nad Indijancima, prvom u istoriji naše planete. Drugima drže predavanja o demokratiji i ruše zakonski izabrane vladare, uništavaju države u kojima je narod živio dobro i u miru. Malim narodima, posebno Srbima daju karakteristike, kao što je genocidan narod, a upravo su oni takvi.

ODGOVORITE
Name

Re

05.06.2020 05:25

Bla bla bla, rece pacenik bez identiteta....

Name

Banjalučanin

04.06.2020 20:42

Matis je ratni zločinac, koji je pobio desetine hiljada civila u svojim misijama u Avganistanu, Siriji i drugdje, a poznati je maneken Duboke države. Tramp pokušava izvući Ameriku iz 7 ratova koje je započeo dobitnik Nobeleove nagrade za mir, Barak Obama. Naravno, da to nikako ne odgovara vlasnicima vojne industrije, pa su po dobro poznatom receptu organizovali "spontano američko proljeće", kako bi skinuli Trampa. Nadajmo se da neće uspjeti, jer u protivnom je svijet kompletno u kandžama globalista.

ODGOVORITE