Studentski centar iskoristio koronu za čudne nabavke

Studentski centar Nikola Tesla u Banjaluci je za vrijeme vanrednog stanja bio karantin za oboljele od kovida 19. BN TV je javnost već informisala o nabavkama direktnim sporazumom u ovoj instituciji. Pojašnjenja i odgovore na pitanja zašto su pojedine stvari i kako nabavljane nikada nismo dobili.

Republika Srpska 03.06.2020 | 19:25
Studentski centar iskoristio koronu za čudne nabavke

Nema odgovora na pitanja upućena početkom maja na adresu Studentskog centra Nikola Tesla u Banjaluci, a koja se tiču javnih nabavki direktnom pogodbom za vrijeme vanrednog stanja.

Studentski centar je iskoristio vladinu odluku iz marta i pribjegao direktnom sporazumu u nabavci veš mašina i sušilica u vrijednosti 60.000 maraka i posteljine u vrijednosti 51.000 maraka. Studentski centar je posteljinu kupio od firme koja se bavi distribucijom ulja i naftnih derivata.

Upravu Studentskog centra smo pitali zašto su nabavljane nove mašine i da li je studentski centar već raspolagao mašinama s obzirom da su u njemu i prije nego što je pretvoren u privremeni karantin stanovali studenti.

Nismo dobili odgovore na pitanja, ali je direktor Studentskog centra Dragoslav Topić u kratkom razgovoru rekao kako je sve urađeno po zakonu.

U opoziciji napominju da niko ne reaguje na ovakve nabavke u mnogim institucijama i javnim preduzećima.

U Transparensi internešnalu Bosne i Hercegovine napominju da je u toku vanrednog stanja odrađeno mnoštvo nabavki direktnim sporazumom pod izgovorom hitnosti zbog pandemije virusa korona a da sve nije bilo toliko hitno. Oni su zbog dodjeljivanja posla firmama koje nemaju nikakve veze sa predmetnom nabavkom u nekim slučajevima već podnijeli krivične prijave.

Studentski centar Nikola Tesla u Banjaluci je za vrijeme vanrednog stanja pretvoren u karantin u koji smještani oboljeli od Kovida 19 sa blagim simptomima.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Vratite

03.06.2020 17:41

Topića treba vratiti u Glamoč da okopava krompir.

ODGOVORITE
Name

Banjalukalukabanja

03.06.2020 17:45

Topic koji je nesposoban sam.sebi pertle zavezat nekadasnji min..u kantonu za nist..a pocetni korak domacin bazena ....nikad nist nije radio samo slusa naredjenja..pravi stranacki vojnik....poslusnik..valjda je sad jasno...

ODGOVORITE
Name

Rale

03.06.2020 17:48

Imamo najnepismenije studente, nesmiju nista ni pitati a kamoli poduzeti.

ODGOVORITE
Name

Narod

04.06.2020 08:22

Studenti idu na fakultet da uce a ne da bucu po ulicama sto bi ti izgleda volio.

Name

Banjaluka

03.06.2020 18:23

Topic je DUPOLIZAC i to stari

ODGOVORITE
Name

Za banja luku

03.06.2020 19:13

Da li je neko sposoban ili nije za neki posao, to ce vreme pokazati, ali treba biti iskren da je kroz taj Centar proslo skoro 1000 ljudi za ove pandemije, da su zaposleni radili posao za koji nisu spremani i obuceni. Svaka pohvala. U mnogim zemljama za to postoje vojni objekti, vojska, civilna zastita, a mi nista, ko je kriv. Onaj ko je posle rata 95 to unistio

ODGOVORITE