SZO zabrinuta: "Aktiviraju se nova žarišta korone"

Sjeverna i Južna Amerika bilježe ubrzan porast u broju zaražnih korona virusom, upozorila je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Svijet 02.06.2020 | 07:48
SZO zabrinuta: "Aktiviraju se nova žarišta korone"

Izvršni direktor programa za vanredne situacije SZO Majk Rajan rekao je da su Centralna i Južna Amerika postale “intenzivne zone transmisije” virusa.

On je dodao da ne vjeruje da je dostignut vrhunac u transmisiji i istakao da trenutno ne može da predvidi kada će doći do vrhunca. 

– Pet od 10 zemalja širom svijeta koje su prijavile najveći broj novih slučajeva u posljednja 24 časa je u Americi: Brazil, SAD, Peru, Čile i Meksik – rekao je Rajan.

Podsjetio je da je prije “mnogo mnogo nedjelja” svijet bio usredsređen na južnu Aziju i Afriku kao potencijalna žarišta korona virusa, prenosi CNN.

Rajan je rekao da je sada, u određenoj mjeri, situacija u tim područjima i dalje teška, ali stabilna.

S druge strane, “jasno je da je situacija u mnogim južnoameričkim državama daleko od stabilne. Došlo je do brzog porasta broja slučajeva i ti sistemi su pod sve većim pritiskom”, naglasio je Rajan.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Jasno je

02.06.2020 08:41

Kaže Rajan u nadi da će srušiti Trampa. Sav scenario je njihov, da njihovi monstrumi dođu ponovo na vlast. Protivkandidat, ljubitelj djece. Ljubi curicama kose, unuci trpa jezik u usta...divno misle narodu...

ODGOVORITE
Name

Mirko

02.06.2020 10:30

SZO šta je to ? Satanistička organizacija finansirana novcem antihrista Bil Getjtsa čiji je osnovni cilj depopulacija zemlje......

ODGOVORITE