Istočno Novo Sarajevo slavi Dan opštine

U hramu Svetog velikomučenika Georgija na Veljima danas će biti služena liturgija povodom Spasovdana - krsne slave i Dan opštine Istočno Novo Sarajevo. Nakon liturgije biće održana svečana litija.

Republika Srpska 28.05.2020 | 09:41
Istočno Novo Sarajevo slavi Dan opštine

U Istočnom Novom Sarajevu sinoć je održana svečana Spasovdanska akademija na kojoj su opštinske povelje dodijeljene predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za doprinos i podršku izgradnji Trga "Srbija" na području ove lokalne zajednice i posthumo ratnom hirurgu Miodragu Laziću za doprinos koji je dao u odbrani Republike Srpske.

Povodom Spasovdana - krsne slave i Dan opštine Istočno Novo Sarajevo, sinoć je otvorena izložba fotografija "Sve je stalo u jedan trenutak", koje su nastale za vrijeme epidemije virusa korona, te dodijeljene nagrade za najbolje fotografije.

Ćosić je ranije rekao Srni da će sredstva namijenjena za slavske svečanosti ove godine biti usmjerena u program za podršku privredi.

On je istakao da Istočno Novo Sarajevo slavu dočekuje kao jedna od najrazvijenijih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, koja bilježi priliv stanovnika, neprestani infrastrukturni razvoj, kako kroz realizaciju javnih investicija, tako i kroz relaizaciju privatnih investicija.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

benito

28.05.2020 09:10

Neka, neka opština, ali da li iko može izračunati koliko košta opštinska administarcija ( može li se broj opština smanjivati ?). I o kakvoj pomoći privredi se govori, koliko to košta slavljenje i ko to finansira. Hoćemo li ikada početi racionalno razmišljati. Ko zaradi te novce, odakle dođu i ko, za koje svrhe i kako ih troši? Koja crna privreda sječemo šume, kopamo ugalj i razvaljujemo planine kamenolomima.Sve uvozimo (bolje srbijansko mlijeko od našeg, ili mineralna voda ili šta znam šta?)Svaku pomoć cijenim ali ne po cijenu da budem u kolonijlnom položaju pa tam to bila i Srbija.

ODGOVORITE
Name

Zar se mora dati ime

28.05.2020 10:05

...Srbija svemu??? Ne vidim svrhu? Zašto ne trg mira i sl? Zašto želimo da provociramo, a onda provokacija s druge strane smtramo nečim lošim?