Ubjeđuju radnike Šećerane da prodaju potraživanja?!

Bijeljinska fabrika šećera mogla bi da bude prodata uskoro i zato upozoravamo radnike da ne nasjednu na razne priče i svoja potraživanja ne prodaju po znatnoj nižoj cijeni od one koju bi eventualni novi vlasnik mogao da ponudi, poručuje predstavnik radnika u odboru povjerilaca šećerane.

Republika Srpska 27.05.2020 | 17:57
Ubjeđuju radnike Šećerane da prodaju potraživanja?!

Potencijalni novi vlasnik fabrike šećera AD Bijeljina sudu je poslao pismo namjere i trenutno su u toku pregovori oko kupovine fabrike.

Za to vrijeme, grupa mešetara ide od radnika do radnika ubjeđujući ih da im svoja potraživanja prodaju za 20% od njihove vrijednosti, upozorava Ilija Grkinić, predstavnik radnika u odboru povjerilaca šećerane. On nije htio da govori ni ko je poslao pismo namjere niti ko su navodni mešetari.

"Samo bih ih upozorio da povedu računa, da ovaj kupac koji se pojavio mogu od njega da naplate 46 % i da se ne zalijeću.Nemojte se zalijetati i prodavati. Kad ste ovoliko čekali, sačekajte još 15 dana pa ćemo vrlo brzo znati šta se dešava", kaže Ilija Grkinić, predstavnik radnika u Odboru povjerilaca fabrike šećera AD Bijeljina. 

Mešatari tvrde, kaže dalje Grkinić, da su državne institucije na njihovoj strani i da su im prodali sva svoja potraživanja što, tvrdi on, nije istina.

"Između ostalog, najveći državni povjerilac je Poreska uprava. Znači, da bi poreska prodala svoja potraživanja mora da se raspiše javni tender i to bude zvanično, ne može ništa ispod žita. I Elektrobijeljina je isto jedan od većih povjerilaca. Znači, imam informaciju da nisu ni oni prodali. U odboru povjerilaca je i predstavnik državnih potraživanja i čovjek je decidno rekao da to nije istina", pojašnjava Grkinić.

Nastojaćemo da fabriku šećera prodamo po što višoj cijeni i da svoje radnike što bolje namirimo, poručuje Grkinić.

 

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

MIKI

27.05.2020 16:25

A koju tehnologiju prodajte, i za koje pare? Bacanje prasine u oci- godinama...

ODGOVORITE
Name

Advokat

27.05.2020 20:17

Miloše nema potrebe za lanim predstavljanjem, što se kriješ, napiši lijepo da ti obmanjuješ radnike i otkupljuješ od njih potraživanja.

Name

Direkt

27.05.2020 16:49

Raspišite tender i objavite ga u svim novinama odavde do Brisela, Moskve i Vašingtona pa ko kupi, uz zadržavanje djelatnosti, njegovo je. Ako ništa onda, sigurno je da je to bolje od prodaje za sitne pare nekom lokalnom mešetaru koji će od Šećerane da napravi nešto sasvim deseto i simbolično.

ODGOVORITE
Name

Zare

27.05.2020 16:57

Jel kupuje onaj iz Loznice sa 3.000 eura na računu? Koji je to lopovluk, i Šojića ste prešišali...

ODGOVORITE
Name

BN

27.05.2020 17:47

Odakle ili od koga su dobili spisak radnika?

ODGOVORITE
Name

Mirkan

28.05.2020 06:58

Šećeranu treba vratiti Šariću i Ćopiću jer su je ljudi pošteno platili a ovi koji kao tjeraju pravdu ljudima oteli.Narod kaže:oteto-prokleto,i ostaće tako i nikada neće proraditi.

ODGOVORITE