Španija "greškom" uvećala broj umrlih od korone

Ministarstvo zdravlja Španije saopštilo je da je došlo do greške kod ukupnog broja umrlih od novog tipa korona virusa u toj zemlji, te kako je u nedjelju objavljeni broj umrlih manji za oko 2.000.

Svijet 25.05.2020 | 21:33
Španija "greškom" uvećala broj umrlih od korone

Iz Ministarstva navode kako je nedjelju objavljeno da su u zemlji od KOVID-19 umrle ukupno 28.752 osobe, a u ponedjeljak je potvrđeno da je zapravo taj broj manji za skoro dvije hiljade, a trenutno iznosi 26.834.

Ministarstvo zdravlja koje se često susreće s problemima oko podataka o epidemiji iz autonomnih vlada, a do ovih grešaka najčešće dolazi u vezi s informacijama iz autonomne uprave Katalonije.

Ministarstvo prvi put nije objavilo broj umrlih u protekla 24 sata, ali navedeno je kako je u posljednjih sedam dana umrlo 50 osoba.

Navedeno je takođe da su zabilježena 132 nova slučaja zaraze. Čime je ukupan broj osoba pozitivnih na korona virus popeo na 235.400.

U međuvremenu, ministar unutrašnjih poslova Fernando Marlaska suspendovao je madridskog žandarmerijskog komandanta pukovnika Diega Pereza de los Kobosa zbog "gubitka povjerenja".

Španska državna televizija RTVE objavila je da je De los Kobos otpušten zbog istrage o demonstracijama održanim povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, za koji se pretpostavlja da je doprinio širenju korona virusa u zemlji.

Vanredno stanje u Španiji proglašeno je 14. marta i na snazi je do 7. juna, vlasti te zemlje su početkom ovog mjeseca počele postepeno ublažavati uvedene restriktivne mjere.

(Anadolija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Aco

26.05.2020 18:05

Kakvom greskom, tako moraju govoriti ako hoce pare od farmaceutske mafije, providno svugdje...

ODGOVORITE