U Srpskoj dvoje preminulih, zaraženo još pet osoba

U posljednja 24 časa Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. U Srpskoj i pet novih slučajeva pozitivnih na kovid 19.

Republika Srpska 25.05.2020 | 09:04
U Srpskoj dvoje preminulih, zaraženo još pet osoba

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskom kliničkom centru RS testiranje je 194 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod pet osoba u Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Riječ je o jednoj muškoj osobi koja je srednje životne dobi i četiri ženske osobe, od kojih su tri srednje i jedna starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po jedna osoba je iz Banjaluke, Teslića, Ribnika, Kotor Varoši i Prnjavora.

Dvije osobe su imale kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima, dok ostale nisu mogle da navedu jasnu epidemiološku vezu. Dvije osoba su hospitalizovane, dok će ostale biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama.

Do sada je u RS potvrđeno 1.364 slučaja virusa korona, a ukupno su  preminule 104 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U posljednja 24 časa Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Univerzitetski klinički centar RS prijavio je da je preminuo sedamdesetjednogodišnji muškarac i Bolnica Prijedor je prijavila da je preminuo pedesetsedmogodišnji muškarac. Preminuli su imali više hroničnih udruženih oboljenja.

U RS, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 768 osoba, a testirano je ukupno 24.656 osoba.

BN

 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

DM

25.05.2020 07:23

Od pocetka sam sumnjala da korone nije ni bilo(koja bilest se lijeci toalet papirom,rukavicama, domestosom...;, a sada sam u to ubjedjena.Ovo su izmislili bogati da bi se jos vise obogatili, da bi narod osiromasio I psihicki obolio, a farmaceutska industrija I bankari ce imati najvecu korist.

ODGOVORITE
Name

Re

25.05.2020 07:51

Najbolje kad si tako pametna da odes do odjeljenja gdje lijece oboljele i da im to u lice kazes... Po mogućnosti da se i zaraziš pa da nam iz prve ruke plasiras teoriju zavjere... Bogati na koje tako aludiras, i bez ove korone imaju dovoljno novca da kupe sve sto im srce pozeli, a da i ne osjete... Tako da jedino sirotinja kojoj je puno i 1000 eura moze izvoditi ovakve teorije zavjere... Zbog teoreticara kakva si i ti imamo situaciju da se ova bolest ovako brzo siri, jer se uvijek nadje neko pametan ko misli da to ne postoji pa siri zarazu okolo pricajuci gluposti...

Name

Re

25.05.2020 07:53

Zaista ne mogu da shvatim osobe koje smatraju da bolest ne postoji, da je nije bilo i sl. Ako je nije bilo idi to i objasni porodici u Banja Luci koja je izgubila 3 člana od te 'nepostojeće' bolesti. Da ne govorim o Italiji, Španiji, Rusiji, SAD, Britanij, Francuskoj... Desetine, stotine hiljada mrtvih. I to uz nezapamćene mjere karantina u zadnjih 100 godina. Da nije tako bilo milioni bi pomrli. Druga je sad stvar kako smo se mi sa ovim borili. Relativno mali broj oboljelih, a veći procenat smrtnosti od drugih u regionu. Ali to je druga tema.

Name

Re

25.05.2020 08:31

Malo više su pretjerali sa ovom bolešću, ali da ti kažem da nije izmišljotina jer je moj drug koji je bio zdrav, jak, relativno mlad umro od nje.

Name

Re re

25.05.2020 08:53

E,jesu i izlecili

Name

Re re 09.51

25.05.2020 10:07

Čime ih liječe ? Ako imaju lijek zašto ga ne patentiraju i postanu multi milijarderi u svjetskim okvirima ?

Name

DM

25.05.2020 09:17

Sve mjere koje su propisane sam postovala vise zbog drugih nego zbog sebe, ali ne znam zasto ti smeta drugacije misljenje.Sta je teorija zavjere kad se ni svjetski strucnjaci ne mogu usaglasiti oko virusa.

ODGOVORITE
Name

DM

25.05.2020 09:28

Sta mislis kakve ce posledice ostaviti one scene sa TV na djecu , omladinu pa I starije? Kad gledamo neke serije ,filmove pise zabranjeno gledati djeci, a ove slike korone su strava I to je dozvoljeno.Da se razumjemo imam preko 65 godina, ja se ne bojim jer sam prezivila rat na prvoj liniji I znam kako su svjetski mediji manipulisali svoju javnost o ratu kod nas.Sto se tice bogatih oni su uvjek gladni I nikad im dosta.

ODGOVORITE
Name

Povod

25.05.2020 11:51

Povod za različite teorije zavjera (ili zavjere) jesu ponašanja pojedinaca iz vlasti kršenjem mjera koje je donijela sama vlast. To narodu govori da nešto tu ne štima, tj. da je nešto opasno valjda najbolje znaju oni koji su najviši u piramidi-vlast. Pa ako se oni ne pridržavaju mjera, onda se sve ovo može tumačiti i ovako i onako.

ODGOVORITE