Uhapšeni napadači na Srbe u Vukovaru (VIDEO)

- Policija je privela četvoricu napadača, starosti između 23 i 29 godina zbog napada na dvojicu Srba i nanošenje telesnih povreda jednom od njih.

Region 18.05.2020 | 19:06
Uhapšeni napadači na Srbe u Vukovaru (VIDEO)

Među uhapšenima trojica imaju prebivalište u Zagrebu, a jedan je iz Vukovara.

Policijska uprava Vukovarsko-sremska privela je juče četvoricu osumnjičenih za fizički napad na dvojicu momaka srpske nacionalnosti.

Incident se dogodio prošle sedmice u centru Vukovara kada je više osoba, po svemu sudeći navijača Dinama, fizički nasrnulo na dvojicu mladića starosti 24 i 29 godina.

Napad se dogodio oko podne u blizini Gradske većnice, mlađoj žrtvi napada utvrđene su lakše telesne povrede, dok je stariji uspeo da pobegne.

Policija je ubrzo pronašla kombi zagrebačkih registracijskih oznaka s kojim su, prema sumnjama, osobe koje su izvršile napad došle u Vukovar.

Prema saopštenju PU Vukovarsko-sremske, počinitelji napada imaju 29, 23, a dvojica po 24 godine.

Troje osumnjičenih ima prebivalište u Zagrebu, dok je jedna osoba iz Vukovara.

Portparolka te policijske uprave je za portal hrvatskog nedeljnika Novosti rekla da će težinu povreda utvrditi Opštinsko državno tužilaštvo u Vukovaru.

Iz policije kažu da se prema njihovim saznanjima privedene osobe ne terete za zločin iz mržnje, ali tvrde da će DORH istražiti ima li počinjeno delo tih elemenata.

Protiv počinitelja podignute su krivične prijave, predati su u pritvorsku jedinicu PU vukovarsko-sremske, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Foxi

18.05.2020 18:32

Ajmo prijatelji iz federalnog dijela BiH, da vidimo zašto Srbi u pojedinim opcinama nisu konstitutivan narod i kako se ophodite prema povratnicima. Ajde malo o agresiji, cetnicima i Srebrenici da Vas čujem! Ima ki igdje u Srbiji ili Rs da deset ljudi napadne dvojicu iz mržnje jer se drugačije zove...da Vas čujem.

ODGOVORITE
Name

re foxi

18.05.2020 18:43

Ophode se bas lijepo prema povratncima, u srpsko selo postave migrantski centar, da rastjeraju i ono malo bijede sto se vratilo da umre tamo.

Name

Ssss

18.05.2020 22:09

Ima brate jasta i to masovno. Gdje ti ziviz brate

Name

Усташе

18.05.2020 18:34

..као и обично, нападају кукавички; 4 на 2. Класика.

ODGOVORITE
Name

Veteran 43

18.05.2020 19:52

Hrvati pataloški mrze srbe znam ja njih davno sam ja to iskusio na svojoj koži bože čuvaj srbe

ODGOVORITE