Mozzart donirao sredstva bolnici i građanima u Foči

Kompanija Mozzart, u sklopu svog društveno odgovornog poslovanja, uključila se i u borbu protiv virusa korona, kroz podršku zdravstvenim ustanovama, penzionerima i licima koja se nalaze u stanju socijalne potrebe širom Republike Srpske.

Republika Srpska 24.04.2020 | 12:49
Mozzart donirao sredstva bolnici i građanima u Foči

Nakon donacija usmjerenih zdravstvenim ustanovama i ustanovama za podršku građanima u stanju socijalne potrebe u Banjoj Luci, Prijedoru, Gradišci, Doboju, Bijeljini, Zvorniku, Trebinju i Istočnom Sarajevu, kompanija Mozzart je donirala 10.000 KM bolnici u Foči i 5.000 KM Centru za socijalni rad u Foči, što zajedno sa ostalim gradovima u Republici Srpskoj iznosi 150.000 KM upućenih ustanovama i građanima kao podsticaj u borbi protiv širenja bolesti Covid-19.

„Pozitivno smo iznenađeni i, moramo naglasiti, ovakva pomoć dolazi u pravom trenutku. Nadamo se da će primjer kompanije Mozzart pratititi i ostale kompanije, jer iz ovakvih izazova možemo da izađemo samo zajedničkim zalaganjima. Mnogo smo zahvalni Mozzartu na izdvojenoj donaciji“, izjavio je Radmil Marić direktor Univerzitetske bolnice „Foča“. 

Pored donacije bolnici, Mozzart je posjetio i Centar za socijalni rad Foča, kojem je uručena donacija u iznosu od 5.000 KM u cilju kupovine paketa pomoći osobama u stanju socijalne potrebe.

„Pomoć je više nego dobrodošla, naročito u ovim trenucima kada smo suočeni sa zajedničkim problemom. Drago nam je da ste prepoznali našu ustanovu i zaista izražavamo veliku zahvalnost kompaniji Mozzart“, naglasili su u Centru za socijalni rad Foča.

Nakon uručenih donacija, volonteri kompanije Mozzart su podijelili pakete pomoći ugroženim građanima.

Osjećamo dužnost i potrebu da, koliko možemo, pomognemo najugroženijima i onima kojima je pomoć najpotrebnija. Nastavićemo svakodnevno, kroz različite vrste pomoći, davati svoj doprinos u borbi protiv virusa Covid-19, poručuju iz Mozzarta.

(BN)