Za jedan dan u Hrvatskoj 39 novozaraženih, umrlo osmoro

Prema poslednjim podacima, u Hrvatskoj je potvrđeno 39 novoobolelih od koronavirusa. Ukupno u ovoj zemlji 1.871.

Region 19.04.2020 | 15:13
Za jedan dan u Hrvatskoj 39 novozaraženih, umrlo osmoro

Od juče je preminulo osam osoba. U Zagrebu su preminule dve, u Splitu tri, u Osijeku jedna i u Dubrovniku dve. Svi su bili hronični bolesnici.

Njaveći broj novozaraženih zabeležen je na splitskom području, njih 11.

Izlečeno je 709, što je 94 više nego u subotu.

Testirano je 2.539 ljudi, što je značajno više u odnosu na prethodne dane. Postotak pozitivnih je oko sedam posto, što znači da postotak pada.

Na pitanje šta će biti s merama budući da raste broj zaraženih, ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović je kazao: "Promišljamo o merama popuštanja. Svesni smo, juče smo govorili kad je bio dan s manje obolelih, da to ne mora značiti da neće biti dana s većim brojem obolelih. Te mere popuštanja, idemo u njih tako da će biti vrlo promišljeno i vrlo oprezno. Neće se primeniti sve i odjednom".

Dodao je da se moraju čuti mišljenja struke i ministarstava.

"Činjenica je da Hrvatska uspeva da drži epidemiju pod kontrolom. Od starta imamo dvocifreni broj novoobolelih osoba i činimo sve da taj naš linearni rast se održi što je moguće više", kaže.

"Danas smo produžili tri odluke - o načinu održavanja pogreba, merama prilikom sklapanja braka i zatvaranje dečjih igrališta do 4. maja", kazao je ministar zdravlja Vili Beroš.

(B92/Index.hr)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

As

19.04.2020 13:32

Svako cast ako govorite istinu.

ODGOVORITE
Name

STRASNO

19.04.2020 13:38

U CIJELOJ HRVATSKOJ UMRLO 8 OSOBA!? E STVARNO UDARNA VIJEST. ETO UMRO JEDAN STANOVNIK NA MILION. JESTE LI OVO NEKA IGRA?

ODGOVORITE
Name

ZA STRASNO

19.04.2020 13:49

Mora se tako. Takva je sad naredba da se pise samo o koroni pa taman da je jedno umrlo od bilo kakve bolest pripisuje se koroni. Pretjerali su, potcijenili mozak naroda i NAROD PROGLEDAO.

Name

Vlada

19.04.2020 14:31

Lako je za Hr oni su uredjena država. Mi imamo ovog umobolnog diktatora koji se razmaho još više u ovoj korona krizi. Čujem Snsd planiraju ograničiti Koronu i onda postaviti policiju na granice entiteta. To je hrana za glupi odvratni narod, dok ce oni pljackati placati silnu policiju, uvuci nas u sank ine. A bjeda smo da umreš od tuge.

ODGOVORITE
Name

Re vlada

19.04.2020 15:29

Ne lupaaj majke ti ako su ti uredjeni idi kod njih..!

Name

Petar

19.04.2020 15:28

Ne govore istinu, razlog je ljetna sezona jer kada bi rekli pravu istinu znaju da od sezone nema nista zato laziraju podatke da ispadnu kao najsigurnija zemlja i evropi..ali jadno je to prece pare nego vlastiti narod pa sta bi drugima radili..

ODGOVORITE