Optužnica protiv četiri lica zbog pranja novca i prevare

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv četiri lica koja se terete da su počinila krivična djela pranje novca i prevara na međunarodnom nivou i tako sebi omogućila nezakonito sticanje imovinske koristi od oko 2,25 miliona КM.

Vijesti 16.04.2020 | 14:44
Optužnica protiv četiri lica zbog pranja novca i prevare

Optužnica je podignuta protiv Roberta Iličića zvanog Robac /46/, državljanina BiH i Hrvatske, Ivana Кnezovića /56/ državljanina BiH i Кanade, te Zvoneta Ive /41/ i Ante Bralića Labinčića /49/, obojica državljani Hrvatske, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ova lica se terete da su od 2012. do 2015. godine, djelujući kao grupa udružena radi činjenja krivičnih djela, saznavši za namjere jednog kanadskog državljanina porijeklom iz BiH da svoje poslovanje prenese u Hrvatsku i BiH, prevarom i pranjem novca od njega iznudila i otuđila velika novčana sredstva s ciljem otuđenja njegove imovine, nekretnina i vozila, te ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

Optuženi se terete da su činjenjem krivičnih djela, na teritoriji BiH i Hrvatske, izvršili oduzimanje novca, vozila i nekretnina u BiH i Hrvatskoj, čime su sebi omogućili sticanje i zadržavanje nezakonite imovinske koristi u ukupnom iznosu od najmanje 1.147.910 evra, odnosno oko 2,25 miliona КM.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

(Srna) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Anđeo osvete

16.04.2020 13:48

To zločinac Dodik i njegova mafija kade na sedmičnom nivou, uglavnom preko javnih nabavki, što preko "IT stručnjaka", puteva i ostalih opšte poznatih "šema". I svi su s tim upoznati, sem policije (tj. Lukačeve bande) i tzv. tužilaštva.

ODGOVORITE