Novozaaženih u Hrvatskoj virusom korona 39 osoba

Broj oboljelih od virusa korona u Hrvatskoj je dostigao 1.534 lica nakon što je evidentirano 39 novooboljelih, saopštio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Region 11.04.2020 | 15:34
Novozaaženih u Hrvatskoj virusom korona 39 osoba

Beroš je na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba Civilne zaštite istakao da su na respiratoru 32 bolesnika, dok su dva skinuta, a da je na liječenju 357 ljudi, što je 14 više nego juče.

On je istakao da se sada oporavilo 323 ljudi, te poručio da tokom predstojećih uskršnjih praznika ne smije biti opuštanja.

Na konferenciji je potvrđeno da su pozitivni gotovo svi štićenici Doma za stara lica iz Ploča, kao i sedam štićenika Doma u Splitu, prenose hrvatski mediji.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Кrunoslav Capak potvrdio je da je na virus pozitivna jedna osoba iz Istarske županije, koja je kontrolisala u autobusima stiglim iz Tirola.

"Mogu reći da smo od 360 ljudi, koje smo pregledali prilikom organiziovanog povratka, imali ukupno tri pozitivna", rekao je Capak.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović zahvalio je građanima koji se pridržavaju propisanih mjera, bez kojih ne bi bilo rezultata. 

(Srna) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

matematika

11.04.2020 17:40

Zašto se epidemija zaraze virusima sama od sebe ugasi ? Imam jednostavno i logično promišljanje . Nakon što se prvi čovjek zarazi organizam aktivira odbrambene mehanizme koji ga odmah napadaju i tako ga nakon desetek dana eliminišu . (Nažalost zbog manjka imuniteta to se KOD NEKIH tragično završi). KOD PRVOZARAŽENOG, KOJI SE USPJEŠNO BORI ,VIRUSI SU ,U VRIJEME KAD ON POSTANE VIROZAN ,,VEĆ ZNATNO OŠTEĆENI (NAUKA KAŽE DA SU MUTIRALI) , ALI SU JOŠ UVIJEK SPOSOBNI ZARAZITI DRUGU OSOBU . DRUGOZARAŽENI ĆE SE BORITI SA OSLABLJENIM VRUSOM I JOŠ GA DODATNO OSLABITI . NA TAJ NAČIN SVAKI SLIJEDEĆI ZARAŽENI ĆE DODATNO UTICATI NA SLABLJENJE VIRUSA itd.itd. NA KRAJU n—ti ZARAŽENI ĆE GA DOKRAJČITI I ON VIŠE NEMA SNAGU DA ZARAZI n+1—u OSOBU. U MASI TO ZNAČI DA JE POTREBNO NEKO VRIJEME ZA OVE PROCESE NAKON ČEGA EPIDEMIJA JENOSTAVNO NESTAJE.

ODGOVORITE