Epidemija još traje, građani Srpske ne treba da rizikuju

- Iako je situacija u Republici Srpskoj povoljnija nego u zemljama regiona to ne znači da bi građani trebalo da se opuste, kazala je večeras u emisiji "Puls" BN TV doktorka infektolog Aleksandra Radojčić.

Republika Srpska 09.04.2020 | 21:15
Epidemija još traje, građani Srpske ne treba da rizikuju

"Nama je od velike pomoći jače UV zračenje koje će djelovati na virus i nećemo mu dati šansu da pretjerano mutira tražeći nove domaćine", kazala je ona i naglasila da ipak moramo da ostanemo kod kuće.

"Zašto da nepotrebno rizikujemo kada ne moramo. Niko vem ne kaže da morate da budete 24 sata zatvoreni, nego da ne izlazite bespotrebno. Potrebno je da se zaštitite kada izađete, da operete ruke, da stavite masku. Potrebno je da zaštitite i sebe i druge ljude. Možete da budete zdrav a kliconoša, da zarazite starije ljude sa komorbiditetima", kazala je doktorka Aleksandra Radojčić.

BN TV 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dzeka

09.04.2020 20:04

Svaka cast dr. Aleksandri. Ona je jasno sve obznanila i transparentno prezentrila bez da je stvorila i trunke panike. Hvala doktorici i vama na ovom intervjuu.

ODGOVORITE
Name

Što niko ne govori o talasima

09.04.2020 20:36

Koronavirus će da naiđe u talasima koji mogu da traju tokom godina. Poslušajte nedavni video doktora Vele Markovskog koji kaže da su testiranja nepotrebna i netacna te da karantin treba ukinuti. Nakon ovoga, ide još bezbroj talasa i rješenje je isključivo rad na medicinskoj infrastrukturi.

ODGOVORITE
Name

Marcone

10.04.2020 04:06

Ma da,narod ne treba da se opusta,sjedite u kuci uz TV,ima vlast koja ce da brune o narodu.E moji epidemiolozi,tim tokom kako ide ovo stanje ce trajati mjesecima.Zemlje koje mogu tako izdrzati i godinu dana rade da skoro i nisu prestajali,a mnogi lagano pocinju i od sledece nedelje funkcionisati kao do prije korone.Poslije toga kopiranja Vucica u RSu ce nastupiti takva bijeda da ce biti gora od bilo koje pandemije!

ODGOVORITE