Na prelazima se stvaraju duge kolone, zbog formiranja konvoja u Hrvatskoj

Na graničnim prelazima u BiH povremeno se stvaraju duge kolone teretnih vozila, zbog formiranja konvoja u Hrvatskoj, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina 08.04.2020 | 11:42
Na prelazima se stvaraju duge kolone, zbog formiranja konvoja u Hrvatskoj

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH, osim za robni saobraćaj na graničnim prelazima Karakaj, Vardište i Rača.

Privremeno su zatvoreni granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i BiH. 

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe sa boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH, bez zadržavanja.

Hrvatska i Crna Gora su zatvorile granične prelaze prema BiH, a ulazak u te zemlje je dozvoljen samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore Klobuk.

Auto-moto savez Republike Srpske, zajedno sa svojih 49 auto-moto društava, zahvaljuje vozačima kamiona, koji uprkos opasnosti od virusa korona, maksimalno strpljivo i uredno prevoze robu i snabdijevaju tržište Srpske i BiH prehrambenim, medicinskim i ostalim proizvodima.

Iz ovog saveza pozivaju stanovnike Republike Srpske da prate uputstva Vlade Republike Srpske, nadležnih zdravstvenih ustanova i lokalnih zajednica i da ne kreću na put bez prijeke potrebe.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar