Institut "Dedinje": Najviše zaraženo hirurga, sestara...

Od 67 zdravstvenih radnika koji su zaraženi novim virusom korona u Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje najviše je medicinskih sestara koje rade u intenzivnoj njezi sa pacijentima, anesteziologa i hirurga, kaže direktor te bolnice Milovan Bojić.

Srbija 07.04.2020 | 09:52
Institut "Dedinje": Najviše zaraženo hirurga, sestara...

On je naglasio da je testirano 250 ljudi u Institutu, da je virus potvrđen kod 67 zdravstvenih radnika i 14 pacijenata, da su zaraženi zdravstveni radnici isključeni sa posla, a pacijenti zbrinuti u kovid bolnicama.

Navodi da je utvrđeno da su u Institut virus unijeli pacijenti koji su bili u periodu inkubacije kada su stigli u tu zdravstvenu ustanovu.

Bojić kaže da je Institut tokom epidemije postao dežurna ustanova za zbrinjavanje svih hitnih stanja u kardiovaskularnoj hirurgiji, jer su su mnogi zdravstveni centri koji su zbrinjavali te pacijente pretvoreni u kovid bolnice.

"Formirali smo konzilijum za hitna stanja gde su bila trojica naših najistaknutijih doktora i operisali smo samo najhitnihe od hitnih stanja", rekao je on za TV Pink.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mikan

07.04.2020 21:55

Nije cudno, Jos prosle godine su umirali od infekcije u toj poznatoj Bolnici.

ODGOVORITE