Kompanija Mozzart će donirati ukupno 150.000 maraka u RS

Kompanija Mozzart će donirati ukupno 150.000 KM bolnicama, penzionerima i građanima u stanju socijalne potrebe u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 03.04.2020 | 10:57
Kompanija Mozzart će donirati ukupno 150.000 maraka u RS

Kompanija Mozzart i u ovim teškim vremenima stala je uz državu, doktore i naše građane.

Kompanija Mozzart će za pomoć bolnicama, te penzionerima i građanima u stanju socijalne potrebe izdvojiti ukupno 150.000 KM, što predstavlja najveću donaciju ove prirode u Republici Srpskoj. 

Dajući punu podršku zdravstvenim radnicima koji čine sve kako bi se obezbjedila održivost zdravstvenog sistema u ovim kriznim momentima, regionalni lider u oblasti igara na sreću doniraće novčana sredstava koja će biti raspoređena bolnicama u Republici Srpskoj, u područjima pogođenim virusom Covid-19.

Prva ustanova kojoj je proslijeđena finansijska pomoć u iznosu od 10.000 KM jeste Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

- Kapaciteti bonice su opterećeniji i zahtijevaju povećano angažovanje svih resursa, kako ljudskih, tako i materijalnih. U takvoj situaciji svaka pomoć je dobrodošla i prijeko potrebna, kako bismo svi zajedno lakše prošli kroz ovu ozbiljnu i tešku situaciju – rekao je prilikom prijema donacije prof. dr. Vlado Đajić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Istovremeno, u kompaniji Mozzart brinu i za najranjivije članove društva - penzionere i socijalno ugrožene građane, pa je tako Centru za socijalni rad Banja Luka danas uručen ček u vrijednosti od 5.000,00 KM za kupovinu prehrambeno-higijenskih paketa paketa za korisnike Centra.

- U Banjoj Luci je trenutno u porastu broj korisnika socijalne pomoći kao posljedica činjenice da je zbog krize izazvane epidemijom veliki broj ljudi ostao bez posla. Zbog toga je ovaj oblik donatorske pomoći neophodan kako bi svim našim korisnicima pružili pomoć u ovim teškim trenucima – istakla je Irena Joldžić, direktorica Centra za socijalni rad Banja Luka.

- Djelatnost naše kompanije vezana je prevashodno za sportska dešavanja širom svijeta, kojih sada, zbog pandemije virusa korona, gotovo i da nema. Od početka vanrednog stanja bilježimo pad prometa od čak 90 odsto, ali nas ni to ne sprječava da budemo odgovorni, prema našim zaposlenima, i prema društvu u cjelini – poručuju iz kompanije Mozzart. 

(BN)