Redovni pacijenti kod specijaliste tek nakon provjere

S ciljem sprečavanja unošenja korona virusa i njegovog eventuelnog širenja u Univerzitetskom kliničkom centru RS, redovni pacijenti moraju da prođu trijažu ispred Sjevernog krila.

Republika Srpska 23.03.2020 | 09:31
Redovni pacijenti kod specijaliste tek nakon provjere

Naime, pacijenti koji imaju zakazan specijalistički pregled, u ovu zdravstvenu ustanovu mogu da uđu tek kad im zdravstveni radnici izdaju potvrdu, nakon što sa njima obave razgovor i provjere da li, eventuelno, spadaju u rizičnu grupu kad je riječ o korona virusu.

Tek kad dobiju potvrdu, mogu da uđu na Južno krilo i odu do specijaliste kod kojega imaju zakazan pregled.
Ovo je još jedna mjera koju je Univerzitetski klinički centar uveo, kako bi spriječio da virus uđe u ovu zdravstvenu ustanovu, odnosno, kako bi stepen zaštite zdravstvenih radnika i ostalih zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, te pacijenata, bio podignut na još viši nivo.

Stručnjaci apeluju da, sve dok traje ovo stanje, pacijenti ne odlaze u zdravstvene ustanove bez prijeke potrebe.

(Srpskainfo)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mila

23.03.2020 08:40

Ljudi moraju da se lijece, znaci mogu da umiru od drugih bolesti, samo ne od korone, ko ide ljekaru bez prijeke potrebe???

ODGOVORITE
Name

re

23.03.2020 09:22

Bas tako!!! Kada jos saberes ekonomske posljedice, trpice jos vise! Niko ne razmislja sto mnogi strucnjaci govore da ce ovo vjerovatno trajati godinu ili dvije...

Name

rere

23.03.2020 11:38

Mnogi idu ljekaru a da baš i nemaju neku potrebu a kamoli prijeku.....