Zvornik: Obavezno poštovati mjere samoizolacije

Od 16.03.2020. godine donešene su nove rigoroznije mjere tako da su sva lica koja su do tada bila pod zdravstvenim nadzorom stavljena u samoizolaciju. Od tog dana licima u samoizolaciji nije dozvoljeno kretanje, a obavezno je javljanje telefonom nadležnom epidemiologu. 

Republika Srpska 21.03.2020 | 14:25
Zvornik: Obavezno poštovati mjere samoizolacije

Prema riječima epidemiologa Doma zdravlja Zvornik dr Cvijete Ostojić-Vasić, ta mjera samoizolacije znači sledeće:

„Od momenta kada pređete granicu i dobijete rješenje javljate se u Higijensko-epidemiološku službu da date svoje podatke. Vi od tada morate biti u strogo odvojenoj prostoriji u vašem domu, morate imati odvojen pribor za održavanje higijene i za ishranu, prostor mora biti provjetravan, a higijena prostora mora se održavati redovno. Ukoliko morate doći u prostoriju gdje su ostali članovi domaćinstva, važno je da stavite masku ili peškir preko lica“. 

Vozači u međunarodnom transportu su u nešto izmjenjenim mjerama samoizolacije, ali su u stalnom kontaktu sa Higijensko-epidemiološkom službom.

„Na ulasku u zemlju vozači dobijaju rješenje od Republičkog inspektora i javljaju se Higijensko-epidemiološkoj službi. Obavezni su da se pridržavaju mjera samoizolacije sve dok borave u mjestu prebivališta. Čak i kada krenu da voze i nalaze se u drugoj državi, dužni su da se javljaju epidemiologu tih 14 dana da možemo da pratimo njihovo stanje,“ istakla je doktor Ostojić-Vasić. 

Кontrolu nad izolovanim licima vrši Кomunalna policija i Policijska uprava grada Zvornik. Nepoštovanje ove naredbe biće strogo sankcionisano. 

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

TEŠKO NAMA

22.03.2020 07:43

Pogledaj ih ko BOGA te molim.

ODGOVORITE