Održana 29. "Lovačka lažijada" u Prijedoru

U Omarskoj kod Prijedora održana je 29. "Lovačka lažijada". Јedinstvena manifestacija u kojoj se takmičari nadmeću u pričanju izmišljenih lovačkih priča, okupila je preko 500 posjetilaca. Cilj manifestacije je druženje svih lovaca i promocija sportskog lova.

Republika Srpska 02.03.2020 | 18:14
Održana 29. "Lovačka lažijada" u Prijedoru

Ko se sinoć našao u Omarskoj kod Prijedora mogao je svašta da čuje, od lanca dugačkog 12 metara i teškog 6,5 tona, leglo patki u šeširu, psa koji trči 380 km na sat i još mnogo toga.

Svemu tome povod je 29. po redu „Lažijada“ na kojoj se svake godine lovci nadmeću u tome ko će ispričati bolju priču. Kažu sve je istina, prava lovačka.

Među šest ispričanih priča najbolja je bila Ljubiše Kobasa, za koju tvrdi da je, osim malih detalja, potpuno istinita. On je prepričao događaj svoga psa Bobija koji je tokom velike brzine od 380 km na sat udario u divlju svinju kojoj je odmah odbio dio zadnjeg kraja te pčele koje su podigle kravu od 950 kila i odnijele na pružni prelaz u Donji Petrov Gaj.

„Nemoj da se smijati nisam ti ja Dragan iz doma ludih budi ozbiljan REC „uvjek treba pobjeda da ostane u mjestu gdje se pravi nešto kod domaćina ako Bog da iduće godine ćemp spremiti neku lijepu priču“, kaže Ljubiša Kobas pobjednik Lažijade.

Jedinstvenost lažijade kao događaja je pravi pogodak. Druženje i dobra zabava iznad svega.

„Ovo je naša tradicionalna lovačka veče i to 29. po redu koja je okupila naše lovce i lovce sa regije te inostranstva REC da se družimo i razmijenimo svoja iskustva i lovačka i sva druga“, poručuje Radenko Tomić organizator „Lažijade“

Među brojnim lovcima iz svih krajeva Republike Srpske bili su i gosti iz Srbije.

Lovačko udruženja Trest iz Petrovca na Mlavi pobratimljeno je sa lovačkim udruđenjem „Srndać“ iz Omarske koje je i organizator ove lovačke večeri.

„Čast je iz godine u godinu ovde dolaziti i biti gost na ovim skupovima sa pravim domaćinima- poručio je to Miroslav Živadinović iz Lovačkog udruženja Trest iz Petrovca na Mlavi.

„Mi imamo lovačku manifestaciju lov na bakarnu lisicu i oni dolaze kod nas i mi kod njih i to traje skoro dvadeset godina", izjavio je Miroslav Živadinović LU „Trest“ Petrovac na Mlavi.

„Družimo se lovima  a i ovo je srce Kozare i Potkozarje i meni se čini da je ovo srce Evrope“, kazao je Nenad Zgonjanin LU „Srndać“ Novi Grad.

Mladen Unijat predsjednik lovačkog udruženja Mrakovica iz Prijedora rekao je da je ova manifestacija idealan događaj za druženja i nova upoznavanja te najavio još jedanu lovačku veče.

„Naše lovačko veče tačan datum ćemo znati će biti ili 10 ili 11.aprila i dobrodošli su svi jer to druženje održavamo dugi niz godina", dodaje Unijat.

Na Lažijadi bila je i bogata tombola u kojoj su najsrećniji dobili i neke od nagrada koje će dobrodoći lovcima u nekim narednim lovnim danima iz kojeg će se sigurni smo vraćati ako ne sa plijenom onda da dobrim pričama za naredne Lažijade.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Gavrilo

02.03.2020 17:36

Od tih takmicenja treba odustati, jer je dodig neprevazidjeni lazov na ovim prostorima.

ODGOVORITE
Name

siromah

02.03.2020 17:53

Boi sam milijarder al sam podijelio sirotinji i sad sam jedan od njih. Nije lovacka..

ODGOVORITE
Name

MM

02.03.2020 19:48

Kakvim se sve glupostima narod bavi.Nije ni cudo sto propadamo.Lijeni smo kao cuskije.

Name

AR

02.03.2020 18:08

Jel ucetvuje I rudonja

ODGOVORITE
Name

Aforizam

02.03.2020 18:56

Rudonja ne ucestvuje - njegove lazi su iskljucivo nemjenjene za javnost!

Name

tako je

03.03.2020 15:16

Stim sto baja laze za dobre pare