Mladić iz BiH osunjičen da je oštetio budžet CG

Službenici nikšićke i podgoričke policije podnijeli su, u dva odvojena postupka, krivične prijave protiv dva pojedinca i jednog preduzeća zbog sumnje da su državni budžet oštetili za 425.580 evra.

Republika Srpska 02.03.2020 | 16:11
Mladić iz BiH osunjičen da je oštetio budžet CG

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da je nikšićka policija podnijela krivičnu prijavu protiv preduzeća "Doksat" i odgovorne osobe M.T. (66) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u produženom trajanju.

"M.T. je, na osnovu poslovnih odnosa Doksata'' sa više građevinskih firmi iz Nikšića, od januara do juna 2017. godine podigao gotovinska sredstva na ime materijalnih troškova, od čega nije uplatio 53.420 evra poreza na dodatu vrijednost (PDV), kao ni iznos od 176.260 evra koji se odnosi na neplaćeni porez na dohodak fizičkih lica i doprinose", navodi se u saopštenju.

Sumnja se da su M.T. i "Doksat" nanijeli štetu državnom budžetu od 229.680 evra.

Službenici podgoričke policije su podnijeli i krivičnu prijavu protiv državljanina BiH M.J. (28) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

"M.J. je kao osnivač i izvršni direktor jedne kompanije iz Podgorice ovjerio i potpisao izjavu u kojoj je naveo da su izmirene sve obaveze koje je ta firma imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi (PU), iako je znao da su podaci u izjavi neistiniti", navodi se u saopštenju.

Tu izjavu je zatim upotrijebio kao pravu i istinitu prilikom podnošenja zahtjeva PU za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije.

Na taj način M.J. je pričinio štetu budžetu od 195.900 evra.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar