Marija Šarapova završila tenisku karijeru

Slavna ruska teniserka Marija Šarapova odlučila je da završi profesionalnu karijeru.

Tenis 26.02.2020 | 14:43
Marija Šarapova završila tenisku karijeru

Ovo je objavio novinar "Njujork Tajmsa", Kristofer Klari, istakavši da je Ruskinja odluku donela u 32-godini ne zato što joj je dosadio tenism, "već zato što je umorna od borbe sa sopstvenim telom" (usled povreda).

Šarapova je svojevremeno bila najbolje rangirana teniserka sveta, osvojila je pet grend slem titula i zaradila desetine miliona dolara kako od teniskih nastupa, tako i od marketinga.

U ovoj godini je doživela dva poraza u isto toliko nastupa.

Pa opet, dok je harala "belim sportom" - Marija Šarapova je imala 8:1 u mečevima sa Jelenom Janković, a 10:4 protiv Ane Ivanović.

Da će ovo biti njena poslednja sezona, kao da je najavila kada je, kao šampionka Australijan opena iz 2008, već u prvom kolu ovogodišnjeg grend slema u Melburnu izgubila od 145. igračice sveta - Hrvatica Dona Vekić ju je savladala sa 6:3, 6:4.

Čuvena Ruskinja je dobila specijalnu pozivnicu za AusOpen, jer je od prethodnog nastupa u Melburnu ostvarila samo tri pobede.

"Imala sam sreće što mi je direktor turnira Kreg Tajli dozvolio da se sada takmičim. Da li ću i sledeće sezone biti ovde - ne znam, teško mi je da predvidim šta će biti sa mnom za 12 meseci", rekla je tada 32-godišnja Šarapova.

Posle toga nije više nastupala. A, kako stvari stoje - više nikada i neće da se takmiči u sportu u kome se proslavila.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar