"Nijedan srpski državljanin nije inficiran"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da do sada nije zabilježen nijedan slučaj da je neki državljanin Srbije zaražen virusom korona.

Srbija 23.02.2020 | 19:25
"Nijedan srpski državljanin nije inficiran"

Govoreći o srpskim državljanima na kruzeru “Dajmond princes”, koji se nalazi u japanskoj luci Jokohama, Dačić je ponovio da je od 14 naših ljudi na tom brodu troje evakuisano, dvoje putnika i jedan član posade, dok je preostalih 11 članova posade još u karantinu na brodu.

– Nemamo novih informacija sa kruzera. Svi putnici su evakuisani, ostala je posada, među kojima i 11 naših ljudi. Jedan naš državljanin, inače član posade na tom brodu, nalazi se u karantinu koji je napravljen u vojnoj bazi u Italiji, on je zdrav i bez simptoma – rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova.

Kaže da su se taj srpski državljanin i državljanin Crne Gore prijavili da budu evakuisani avionom Vlade Italije, ali i napominje da je test pokazao da je Crnogorac zaražen virusom, zbog čega je ostao na brodu.

– On je još na brodu, nije u bolnici, za sada je dobro – rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije ističe da Srbija pruža punu podršku Kini u borbi protiv virusa korona i da će, ako sve bude u redu sa avionskim linijama, u srijedu biti u Pekingu, gdje će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Kine.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Korona

23.02.2020 18:42

Ovaj virus se pojavljuje u zemljama u kojima narod jede ono što nama u ex yu zemljama nije normalno. Italijani su ko i Kinezi jedu i zmije,žabe, i razne druge životinje koje mogu biti zaražene ovim virusom. Jer zna se da je to animalni virus.

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

23.02.2020 19:29

Jeste burlito inficiran, pokrao je mnogo narodnih para, vise milijardi km.

Name

izraelac

23.02.2020 19:29

kod nas se umire od svinjske gripe i kravljeg ludila

Name

Pešo

23.02.2020 19:39

I da ima zaraženih ti to nebi rekao. Toliki Kinezi u Srbiji mora makar jedan biti zaražen. I ovi što su ostali na kruzeru nisu tamo ostali tek onako.

ODGOVORITE
Name

Jabuka

23.02.2020 20:08

Niko nije zaražen virusom “Corona”, ali nam je zato cijeli državni vrh zaražen virusom “kretena”

ODGOVORITE
Name

Miromo

23.02.2020 20:39

Koliko to ima Srpski država ha ha ha !!! glupane

ODGOVORITE