Osveštani spomen-soba i spomenik palim borcima

U Ljubinju je osveštana i otvorena spomen-soba i otkriven centralni spomenik za više od 60 poginulih boraca 3. Bataljona ljubinjskog pri Bilećkoj brigadi Vojske Republike Srpske.

Republika Srpska 23.02.2020 | 16:09
Osveštani spomen-soba i spomenik palim borcima

Na centralnom spomeniku u Ljubinju nalaze se imena 62 borca koji su dali život za taj mali grad i Republiku Srpsku. Simo Pešut izgubio je sina jedinca, koji je poginuo braneći Ljubinje.

„Moj sin je poginuo ovdje. Neka mu je vječna slava i svim borcima koji su poginuli. Moram se osjećati kao i ostali, šta ćeš, moraš, šta čovjeka zadesi to mora da izdrži“, kaže Pešut.

Spomenik i centralna spomen soba osvšetani su nakon 25 godina od kraja rata i to samo zahvaljujući ljubinskoj boračkoj organizaciji. 

Kažu trebalo je to ranije, niko nije imalo sluha, pa su oni pokrenili inicijativu i nakon sedam mjeseci uspjeli da se na dan bataljaona oduže svojim saoborcima. Nažalost, kažu danas su borci degradirani i strahaju za budućnost zbog međusobnih podjela.  

Osveštanju su prisustvovali predsjednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić i predstavnici Miniostarstva rada i boračke zaštite, opštine Ljubinje, te boračkih organizacija iz istočne Hercegovine.

Spomenik od bijelog kamena izradio je vajar Dalibor Rosandić iz Trebinja.

(BN TV)
  

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milko

23.02.2020 16:23

Iz postovanja prema palim borcima nosi trebali dozvoliti da se tu nadje covjek koji nista nije uradio za prava boraca. Mislim na poltrona Savcica.

ODGOVORITE
Name

SALE 20 GARAVA

23.02.2020 16:31

OPELO PA UDRI PO PRASIĆIMA I JAGNJIĆIMA, LICEMJERNO DO BOLA

ODGOVORITE
Name

senberac

23.02.2020 16:41

toje trebalo i ranije nije kasno samo dase uradi cestito i posteno samo steta sto oni padose za djaba dadose svoje zivote kada ovi nasi rukovodioci sve prodase i prenosose na nivo bih kada dovedose na vlast unuku peje

ODGOVORITE