Cisterna sa naftom se prevrnula u Karanovcu kod BL

Voda iz gradskog "Vodovoda“ je apsolutno ispravna i bezbjedna za upotrebu, nakon što je jutros, pravovremenom reakcijom nadležnih službi, spriječeno izlijevanje većih količina naftnih derivata iz cisterne koja se jutros oštećena u saobraćajnoj nezgodi u blizini korita Vrbasa u Karanovcu, potvrđeno je u „Vodovodu“.

Republika Srpska 11.02.2020 | 10:23
Cisterna sa naftom se prevrnula u Karanovcu kod BL

Iz ovog preduzeća poručuju da se od jutros preduzimaju brojne, hitne mjere na preventivnoj zaštiti Vrbasa, s obzirom na to da je prilikom prevrtanja auto cisterne došlo do izlijevanja manje količine naftnih derivata.

"Bez obzira na ovaj akcident, građani mogu nesmetano da koriste vodu iz gradskog vodovoda, jer je je voda apsolutno ispravna", rečeno je u "Vodovodu“. Brzom i hitnom intervencijom gradske inspekcije i „Vodovoda“ poslije jutrošnje saobraćajne nesreće u blizini mosta u Karanovcu, na magistralnom putu za Jajce, spriječeno je izlijevanje nafte u Vrbas.

"Jutros oko 8 časova desila se saobraćajna nesreća u kojoj je iz oštećene cisterne izliveno oko 150 litara nafte, od čega je manji dio te nafte dospio u Vrbas kroz slivnik i kolektor na saobraćajnici. Brzom intervencijom i postavljanjem takozvanih upijača spriječeno je dalje izlivanje nafte u rijeku", ističe načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman.

U toku je sanacija ovog akcidenta, a na terenu su ekipe „Čistoće“ koje su na mjestima izlivanja nafte na saobraćajnici posuli piljevinu kako bi „upila“ naftu.

(Nezavisne)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Xl

11.02.2020 10:48

Kada necete da pojeftinite,onda je prosipajte po putu.

ODGOVORITE
Name

Ll

11.02.2020 11:06

Sto se prikriva vlasnik cisterne?

ODGOVORITE
Name

Бањалучанин

11.02.2020 11:13

Прикрива? Како мислите прикрива?

Name

Skeptik

11.02.2020 12:19

Koliko oktana ima voda za piće?

ODGOVORITE
Name

Dragan

11.02.2020 12:20

Jel opet Neskovic?

ODGOVORITE