Građani plaćaju nezakonitu smjenu direktora

U Okružnom sudu u Banjaluci okončan je upravni spor kojim je poništeno rješenje Vlade Republike Srpske o razrješenju direktora Mladena Simića sa mjesta direktora Republičke uprave za igre na sreću.

Republika Srpska 04.02.2020 | 17:56
Građani plaćaju nezakonitu smjenu direktora

U upravnom sporu je utvrđeno da Simić nikad nije podnio lični zahtjev za razrješenje, niti se takav akt nalazi u spisu predmeta, a upravo taj zahtjev je predstavljao osnov za razrješenje Simića. Presudom je poništeno Rješenje o razrješenju, a Vladi RS je dat rok od 30 dana da donese zakonit upravni akt, uvažavajući stavove suda.

 

 

 

 

-U upravnom spisu koji je dostavljen ovom sudu, ne zatiče se bilo kakav lični zahtjev tužioca, stoga ni zahtjev za razrješenje, pa budući da se ne zatiče ni pisana ostavka, niti prijedlog tužioca (Mladena Simića op.a.) za razrješenje po osnovu ličnog zahtjeva, to se ne može zaključiti o kakvom ličnom zahtjevu se radi, niti da ga je tužilac uopšte podnio zbog čega ovaj sud uvaža tužbu i poništava osporeni akt – navodi se u obrazloženju presude Okružnog suda u Banjaluci.

Poništenim aktom Vlade RS je nastala šteta za budžet RS u iznosu od preko 30.000 maraka, koliko će građani RS isplatiti Simiću na ime plata i doprinosa za koje je uskraćen zbog nezakonitog razrješenja.

Mladen Simić, bio je u vrijeme imenovanja kadar DNS, a razriješen je dužnosti početkom 2019. godine, dok je upravni spor pokrenuo po prijemu rješenja. Od 18. maja 2015. godine za vršioca dužnosti Republičke uprave za igre na sreću postavljen je kadar DEMOS Aleksandar Došić.

(Srpskainfo)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Đorđe

04.02.2020 17:29

Na današnji dan pre 90 godina rođen je Borislav Pekić. Setimo se njegovih reči: "Demokratija je nešto što ne uključuje, u principu, nasilje, ali otpor nasilju je obaveza i dužnost svakog slobodnog čoveka." OTPOR, DO SLOBODE...

ODGOVORITE
Name

Uhh

04.02.2020 18:06

Treba dispeceru odbiti od plate. A ne gradjani placaju njegove promasaje.

ODGOVORITE
Name

Stevo

04.02.2020 21:19

Gospodina Simica lično poznajem, a takvog gospodina koji ima završen državni Elektro fakultet su poslali kuci bez ikakvog obrazloženja. Sram vas bilo. Sad Simicu podnesi krivičnu prijavu ako te ne vrate.

ODGOVORITE