Banjaluka: Podrška SPC i vjernicima u Crnoj Gori

U banjalučkom parku „Mladen Stojanović“održan je skup podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi i vjernicima u Crnoj Gori. Studentima koji su organizovali skup, pridružili su se predstavnici akademske zajednice, te mnogobrojni građani. Okupljeni su poslali jasnu poruku: „Ne damo svetinje!“

Republika Srpska 03.02.2020 | 19:51
Banjaluka: Podrška SPC i vjernicima u Crnoj Gori

Ne damo svetinje! Zaustavićemo udar na pravoslavlje i pravoslavni narod! Ove ali i slične poruke mogle su se čuti večeras u najvećem gradu Srpske.  Svakodnevnim okupljanjima i litijama, srpski narod je pokazao jedinstvo i samo tako se može izboriti sa nepravdom- poručili su okupljeni građani Banjaluke.

„Narodu treba vjerovati, jer narod niko nije pobijedio i nikad ga neće pobijediti. Vlast se mijenja, ali narod nikada. Pozdravljam narod u Crnoj Gori da se izbore za svoje, jer oni pokazuju da su pravi Srbi na pravom mjestu“.

„Dešavanja u Crnoj Gori smatram da su bila nepotrebna, jer se sve moglo na drugačiji način uraditi“- istakli su građani Banjaluke.

Okupljenim građanima obratili su se članovi Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci, koji su i organizovali skup. Oni su naveli da ovom prilikom građanima i sveštenstvu Crne Gore žele poručiti da nisu sami, te da narod u RS brine za njih i njihovu sudbinu.

Skupu su, osim studenata i mnogobrojnih građana prisustvovali profesori Filozofskog, Filološkog i Fakulteta političkih nauka, te glumci Narodnog pozorišta RS. 

„Želimo iz Banjaluke da pošaljemo jasnu poruku našoj braći i sestrama u Crnoj Gori da oni nisu sami i da ćemo mi stajati uz njih. Smatramo da ne smijemo ćutati, jer je ovo tema koja se ne tiče samo Srba i pravoslavlja u Crnoj Gori, nego uopšte srpstva i pravoslavlja na cijelom ovom prostoru“ - istakao je predsjednik Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka Branko Ivanišević.

„Podržavam ove momke iz Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka i sve studente koji im pomažu u ovom skupu podrške srpskom narodu u Crnoj Gori gdje je u toku jedan anticivilizacijski napad na srpski identitet i Srpsku pravoslavnu crkvu. U tom smislu je ovaj skup jako važan da pokaže da srpski identitet živi i da srpski narod i u Banjaluci bole one rane koje nanosi režim Mila Đukanovića“-naveo je Željko Budimir sa Fakulteta političkih nauka.

Okupljanjem u  parku “Mladen Stojanović”, poslata je  poruka da se svetinje ne smiju tek tako predati vlastima u Crnoj Gori, koje su usvajanjem spornog zakon ugrozile ono što je srpski narod vijekovima stvarao. Studenti iz Banjaluke su poručili da će pratiti situaciju u Crnoj Gori, te da će shodno tome organizovati sličkne aktivnosti.

BN TV 

 

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Penzioner

03.02.2020 20:06

Cudi me da u isto vrijeme nije bilo kontra mitinga

ODGOVORITE
Name

Sale slovenac

03.02.2020 20:24

SAMO SLOGA SRBINA SPAŠAVA

Name

brže bolje

03.02.2020 21:05

E stvarno Dodikovci gdje je konta miting.

ODGOVORITE
Name

Mica

03.02.2020 21:06

Sramota za Banjaluku, koliko je trebalo vremena da se okupite i date pdršku. Fuj

ODGOVORITE
Name

Учесник скупа

04.02.2020 00:46

Било је већ неколико скупова и већих и мањих од самог почетка. Прије него критикујете информишете се, а и умјесто да критикујете боље вам је да похвалите и подржите организаторе скупа јер су доста труда уложили. Најлакше је попљувати...

Name

Re Učesnik

04.02.2020 07:17

Kad je bilo, i gdje je bilo? Ajde, nemoj da pričaš! BN TV sigurno ne bi propustila, da svoje čitaoce ne obavijesti o tome! Kad vidite da Država ćuti, i što je još važnije da Crkva ćuti, tj Vladika i popovi (nek ih bude sramota), onda bar vi dragi studenti treba da se oglasite, organizujte i bar jednom nedeljno napravite skup podrške našoj braći u CG! Gledajte Beogradske studente i učite se od njih!

Name

Диди

04.02.2020 08:48

Црква не ћути, а Вас нека је срамота што сте тако брзи да осудите (за необавијештеност нико не треба да се стиди): https://mondo.ba/Info/Drustvo/a928214/Bogojavljenje-u-Banjaluci-Ne-damo-svetinje-u-Crnoj-Gori-FOTO-VIDEO.html

Name

Vlad Tepeš

03.02.2020 21:17

A gdje je Srpska Krajina na mapi. Manastir Krka...

ODGOVORITE
Name

Uhh

03.02.2020 22:20

Zar je crnogorac radojcic dozvolio skup? Za pohvalu je skup koji je odrzan.

ODGOVORITE
Name

Onako

04.02.2020 02:11

Iz šupljeg u prazno pa ponovi...

ODGOVORITE
Name

dzoo

04.02.2020 06:04

I kad ste se probudili vi Srbstvo odbranili ,takvi iakvo Srbstvo branili su od Slovenije do Makedonije i sta bi?Srba ni zeka i sto ich ostade zele da zavrese na svojoj dovini a vi i dalje Srbuj te pa cemo opet traktorijade ka Srbiji koja je sve manja i man!!

ODGOVORITE
Name

Boki

04.02.2020 09:07

Ne brini za nas...u tom slučaju biće svuda pored puta mezarja da odmaramo sa traktorima ...

Name

Zika

04.02.2020 06:35

Ma laprdate .Stvar gotova .Bolje da se vise angazujete protiv vlasti kad je već demokratsko društvo.Citajte Sta će biti sa penzijama koje su bijedne a da li će ih biti u skoroj budućnosti Bog sami zna

ODGOVORITE
Name

SRBIN

04.02.2020 08:59

Licemeri odvratni! Koliko vas placa ruska ambasada za ovo? A, crkve i manastiri u Makedoniji? Krajini?

ODGOVORITE
Name

777

04.02.2020 09:37

A gdje je naš bajni vladika Jefrem, šuti kao poslednja fukara a kad je trebalo rastjerati Davidove pristalice tu je bio efikasan, fuj smrad.Gdje je litija podrške najvećeg grada u RS.

ODGOVORITE
Name

055

04.02.2020 11:22

Treba to odbraniti od lopova i bezbožnika. Nakon toga postrojiti popove i dovesti ured,jer za pare odlikuju i blagosiljaju nedijela tih istih lopova! Izbiti im iz glave razvrat,pedofiliju,halaplivost za novcem i sve što ih čini antihristima i bezbožnicima!

ODGOVORITE
Name

Asocijacija

04.02.2020 12:25

Još samo nedostaju balvani na drumovima. Pa da utisak bude puniji. I ishod takođe.

ODGOVORITE