Smanjiti upotrebu službenih vozila u javnom sektoru

Poslanik PDP–a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković uputio je u parlamentarnu proceduru inicijativu kojom zahtjeva da Narodna skupština obaveže Vladu da u narednom periodu obilježi sva službena vozila u javnom sektoru.

Republika Srpska 03.02.2020 | 13:23
Smanjiti upotrebu službenih vozila u javnom sektoru

Pored toga, u inicijativi je naznačena i odredba koja podrazumijeva ograničavanje cijene službenih automobila na 50 hiljada maraka sa PDV– om prilikom nabavke, kao i uspostavljanje registra svih tih vozila.

Stanivuković kaže da se godišnje potroši oko pola miliona maraka na gorivo za službena vozila koja se koriste u neslužbene svrhe.

Generalni sekretar PDP– a Milko Grmuša podsjetio je da se glavne zamjerke Glavne službe za reviziju u njihovom izvještaju o javnom sektoru iz 2016. godine, odnose na nepostojanje okvira koji bi uopšte definisao nabavku službenih automobila.

Iz PDP–a pozivaju Narodnu skupštinu Republike Srpske da uvaži zahtjeve Glavne službe za reviziju RS, te obaveže Vladu da poštuje preporuke krovne institucije za kontrolu nepravilnosti u javnom sektoru.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Murija

03.02.2020 13:51

Koliko su para potrosili mogli su metro i tramvaje u Banjaluci sagraditi.

ODGOVORITE
Name

g.dja ministarka

03.02.2020 18:11

Ovaj drasko me mnogo sekira..

Name

Re

03.02.2020 13:53

Drasko to sto trazis je nemoguca misija dok su SNSD na vlasti.

ODGOVORITE
Name

zdravko

03.02.2020 15:30

Kuda Drasko okom ,snsd skokom.

Name

BL

03.02.2020 14:04

SVI U KOMSILUKU IMAMO PO JEDNOG MINISZRA ZAMJENIKA DIREKTORA I VIDIMO KAKO ZLOUPOTREBLJAVAJU DRZAVNA ILI TI GA SLUZBENA IDU DOTLE DA IM UPOSLENICI VOZE AUTA NA PRANJA SIPAJU GORIVA ODLEDJUJU SAJBE GRIJU AUTA I TO RADE BEZ IMALO SRAMA SVA ZGRADA ILI ZGRADE IH GLEDAJU A O VOZNJI FAMILIJE DA NEPRICAS UKINUTI TE SVE ZLOUPOTREBE I TROSENJE SA NARODNE GRBACE NEK IDU NA POSAO KO SAV NORMALAN SVIJEZ I KORISTE SVOJA AUTA A SLUZBENO SAMO KAF TREBA AL KO CE IH PROVJERAVAT I KO CE IM ZABRANITI KAD ONI PRVO NEMAJU OBRAZA JER DA GA IMAJU NEBI TO RADILI NA OCIGLED SVIJETA KOJI SVE VIDI CUJE

ODGOVORITE
Name

Elektroprivreda

03.02.2020 14:28

Pa kako ću ja jadan vozati ove dvorske konkubine

ODGOVORITE
Name

Rale

03.02.2020 17:26

UKINUTI SIROTINJSKA AUTA NEKA SE VOZE SVOJIM BOGATASKIM.

ODGOVORITE
Name

Bl

04.02.2020 09:15

A STACEMO SA HELIKOPTERIMA VOZIKAJU SE I KURTA I MURTA KO TO KONTROLISE SAMO JEDAN COVJEK MOZE DA SE VOZA GDJE MU PADNE NAPAMET JADNI SMO MI SVI GLEDAMO I NEMRDAMO NEKO CE DRUGI ZAUSTAVITI OVO ZLO STO NAS SNASLO UNISTILO OTJERALO DJECU U BJELI SVJET A OSTALI POLITICARI I PENZIONERI KOJIH JE VISE NEGO RADNIKA A ZA NASU VLADU I VISKOVICA OVDJE JE SVE MED I MLIJEKO A ZORA I STATISTIKA POVECANJA RS JE DEGUTANTNA LJUDI VRIJEDJAJU NAM INTELIGENCIJU GDJE ONI ZIVE AGDJE MI NAROD OCITO NISMO U ISTOJ REPUBLICI

ODGOVORITE