Hiljade građana na protestu protiv Milana Bandića

- Desetak hiljada građana protestovalo je u subotu u Zagrebu protiv gradonačelnika Milana Bandića koji se u nekoliko slučajeva tereti za korupciju.

Region 01.02.2020 | 22:28
Hiljade građana na protestu protiv Milana Bandića

Protivnici gradonačenika koji Zagreb vodi gotovo neprekidno već 20 godina okupili su se pod sloganom "Dosta je" u organizaciji Udruženje Siget, Zelena akcija i Pravo na grad.

Organizatori su istakli da je reč o protestu protiv "klijentelističkog sistema koji guši i devastira Zagreb".

Okupljeni su nosili brojne transparente kojima su iskazivali nezadovoljstvo zbog korupcije, gospodarenja otpadom, kao i predloženim gradskim Generalnim urbanističkim planom.

Najavljeno je da će se skupovi nastaviti sve dok Bandić ne ode s funkcije.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je uoči protesta da je pravo građana da protestuju, a "demokratsko pravo gradonačelnika da radi".

U oktobru 2018. na sudu u Zagrebu počelo je suđenje Bandiću, njegovim saradnicima i poslovnim partnerima iz gradskih firmi koji se u aferi "Agram" terete za korupciju tešku oko tri miliona evra.

Svi optuženi, uglavnom bivši i sadašnji vodeći ljudi gradske uprave i zagrebačkog holdinga, kao i dva trgovačka društva, izjasnili da se ne osećaju krivim za više krivičnih dela korupcije.

(Beta)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

micko

02.02.2020 04:28

Hrvatska se buti nakon 30 godina a nama za ovakve proteste trebat ce bojim se jo 30.

ODGOVORITE
Name

Ah da

02.02.2020 10:01

Svi gradonacelnici su podobni nesposobni partijasi !!a njihova imovina sve govori o njihovom radu postenje iznad zakona pod partijskom kapom!!pljacka gradova !!!! Pljacka stoljeca!!!steasnoooo!gradonacellnik Zgradoljub b anjakucki i svi redom za Ginisa!!!istorija ce pokazati njihov kapital !!! S koljena na koljeno prenosice se njihov rad znanje i postenje??!!samo partijska podobnost im je na prvom mjestu!!ostalo nebitno!strasnooo 21 vijek !na balkanu!!!bezakonje bahacenje za nauk!!!

Name

Gradjani se bude

02.02.2020 10:40

Protiv ekonomskih, socijalnih terorista u mnogim drzavama.... sve vise i vise.....

ODGOVORITE