Privredni sud: Ročište protiv RiTE "Ugljevik"

Danas je u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini održano ročište po tužbi “Ruding princ S Son” D.O.O. Nevesinje protiv tuženog Rudnika i Termoelektrane Ugljevik .

Vijesti 23.01.2020 | 16:27
Privredni sud: Ročište protiv RiTE "Ugljevik"

Tužilac i tuženi su kao poslovni partneri 2010. godine zaključili ugovor o javnoj nabavci radova za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bogutovom Selu.

Po osnovu navedenog ugovora preduzeće “Ruding princ S Son” je izvršio radove i obavio usluge tuženom, a radovi su verifikovani i potpisani od ovlašćenih organa.

Predmet ovog postupka su obavljeni a neisplaćeni radovi te naknadni radovi u vezi kojih postoji spor oko postojanja saglasnosti za naknadne radove.

Tužitelj, u ovom slučaju, “ Ruding princ S Son” D.O.O. Nevesinje, je potraživao od RITE Ugljevik iznos od 677.000 maraka sa zateznom kamatom počev od oktobra 2012. godine na ime duga te za dodatne građevinske radove u iznosu od 23.000 hiljade maraka sa zateznom kamatom.

Ranijom odlukom drugostepenog suda u Banjaluci odbijen je tužbeni zahtjev tužioca za naknadu štete po osnovu izgubljene dobiti od 100.000 maraka.

Na današnjem ročištu saslušani su svjedoci Anto Gajić, savjetnik direktora za tehnička pitanja i Božidar Milivojević, tehnički rukovodilac mašinske službe u Radnoj jedinici “Rudnik” koji su ostali pri izjavama datim na prethodnom ročištu. Sljedeće ročište zakazano je za 1. april.

(BN)

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ре

23.01.2020 20:15

Тај приватлук је и уведен да би пљачао све постојеће ресурсе овог друштва, ко све није тужио ту термоелткрану, и које све није пљачкао не тендерима, ко је није пљачкао у јавним набавкама.

ODGOVORITE