Imovina vrijedna 6,7 miliona KM ide na doboš

Stečajni upravnik Banke Srpske oglasio je novu javnu prodaju imovine na više lokacija, čija je ukupna procijenjena vrijednost oko 6,6 miliona maraka. Najvećom cifrom, od gotovo 6,2 miliona KM, procijenjena je imovina na području Prijedora.

Republika Srpska 16.01.2020 | 09:23
Imovina vrijedna 6,7 miliona KM ide na doboš

Putem usmenog javnog nadmetanja 18. februara u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci zainteresovani će se tako po četvrti put moći nadmetati za poslovne objekte u privredi kombinovane gradnje sa pripadajućim zemljištem, u prijedorskom naselju Brezičani.

U pitanju su, između ostalog, skladište boja i lakova, diskont, višenamjenska hala, uprava, portirnica, garaža, radionice, auto-servis, kao i trafo-stanica. Na dobošu je i još nekoliko poslovnih zgrada te poslovnih prostora.

"Ukupna procijenjena vrijednost je 6.182.030 KM. Na ovoj licitaciji ta imovina se ne može prodati ispod vrijednosti od 1.546.000 KM", navedeno je u oglasu.

Na prvom javnom nadmetanju nudi se zemljište u Banjaluci, površine 548, odnosno 627 metara kvadratnih. Procijenjena vrijednost je 9.590, odnosno 10.973 marke, a ne može se prodati ispod 4.800, odnosno 5.500 KM.

Putem druge licitacije prodaje se poslovni objekat mlina u bijeljinskom naselju Obrijež. U pitanju je, između ostalog, poslovna zgrada površine 67 kvadrata, a ukupna cijena je 24.790 KM. Licitacijom su obuhvaćeni i poslovni objekat restoran - ribnjak i ostali pomoćni objekti, te zemljište u Kalenderovcima, Gornja Derventa, vrijednosti 137.611 KM.

Na prodaju je i stambeno-poslovni objekat i zemljište u Sokocu, kao i zemljište u Srpcu.

Putem četvrte licitacije na prodaju je i objekat za tov pilića sa pripadajućim zemljištem u Nožičkom, opština Srbac, čija je vrijednost 99.210 maraka. Na prodaju je, između ostalog, i zemljište u Mišinom Hanu, nadomak Banjaluke, kao i zemljište u trebinjskom naselju Zupci te u Palama.

Potencijalni kupci raspoloživu prodajnu dokumentaciju mogu pogledati svakog radnog dana od 12 do 14 časova u prostorijama ove banke u Banjaluci, u Aleji Svetog Save na broju 61, a razgledanje nekretnina moguće je uz prethodni dogovor.

Pravo učešća u javnoj prodaju imaju lica koja uplate depozit u iznosu od 10 odsto od procijenjene cijene nekretnine koja se licitira, a najviše 50.000 KM po jednoj nekretnini.

Goran Radivojac, stečajni upravnik Banke Srpske, rekao je za "Nezavisne novine" da su dosadašnje licitacije pokazale da nema baš velikog interesa za ovu imovinu, odnosno da je ono što je bilo atraktivno odmah prodato na otvaranju stečajnog postupka.

"Ovo sad se očigledno malo teže prodaje. Ne mogu reći da cijene nisu atraktivne, jesu, ali nemaju kupci interesa. Ako se, recimo, radi o poslovnim objektima, očigledno je da nema ljudi koji su zainteresovani da organizuju proizvodnju u takvim objektima. Što se tiče stambenih jedinica, s jedne strane naše tržište nekretnina je prezasićeno, a s druge strane u pitanju su u većini slučajeva nekretnine u koje još treba ulagati da bi bile u funkcionalnom stanju", kaže Radivojac.

Podsjetimo, ranije je organizovan niz licitacija za prodaju imovine Banke Srpske, čija je poslovna zgrada prodata 2018. godine, i to za 5,03 miliona KM.

Banke Srpske su jedna od tri banke koje su propale u Republici Srpskoj.

Niko neće umjetničke slike

Banka Srpske je vlasnik i nekoliko desetina umjetničkih slika, ali ih nikako ne uspijeva unovčiti.

"Nijedna od njih nije prodata. Biće opet nuđene na prodaju, a oglas bi mogao biti objavljen već iduće sedmice", kaže za "Nezavisne novine" Goran Radivojac, stečajni upravnik Banke Srpske.

(Nezavisne)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VILI

16.01.2020 10:19

Dragane, žalosno, ali istinito.

ODGOVORITE