Odgođen izbor Mlađena Božovića za februar?

Državni parlamentarci sutra se neće izjašnjavati o imenovanju Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice, saznaje Klix.ba.

Vijesti 15.01.2020 | 22:46
Odgođen izbor Mlađena Božovića za februar?

Razlog leži u činjenici da je Stranka demokratske akcije dovela u pitanje davanje podrške Božoviću za ministarsku funkciju zbog njegove kontroverzne prošlosti odnosno dovođenja u vezu sa koruptivnim radnjama i optužbama za mobing.

Nakon jučerašnjeg sastanka SDA i SNSD-a u Sarajevu javnosti nisu saopšteni konkretni zaključci osim što je generalni sekretar SDA poručio da će njegova stranka do početka sjednice u četvrtak iznijeti svoj stav, dok je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija rekao da nema nikakvih problema u vezi sa imenovanjem Božovića.

Ipak, danas je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić je, nakon sjednice Kolegija tog doma u proširenom sastavu, izjavio novinarima da je predsjednik Kluba SDA zatražio da se sa sutrašnjeg zasjedanja tog doma skine tačka dnevnog reda koja je vezana za potvrđivanje imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice, odnosno da se prolongira za narednu sjednicu.

Klix.ba nezvanično saznaje da je postignut kompromis vodećih parlamentarnih stranaka te će ova tačka biti skinuta sa sutrašnje sjednice, a da će državni parlamentarci o (ne)imenovanju Božovića glasati na narednoj sjednici početkom februara.

Treba istaći da je Mlađen Božović prošao provjere SIPA-e i CIK-a, a da su SDA, SNSD i HDZ dogovorili da neće sporiti kandidate koji ispune te uslove.
 
(Klix)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Ка

15.01.2020 22:00

И опет Бакир Додика вуче за нос и игра се се њим игре "Ја сам газда".

ODGOVORITE
Name

Pitanje

15.01.2020 22:09

Nije valjda on najgori ? Ostali su kao nesto malcice bolji ...?

ODGOVORITE
Name

jeli ovo politika

16.01.2020 00:12

Moze li se saznati sta je to KONKRETNO sta se zamjera ovom Bozovicu ??? Pogotovo ako znamo da je je prosao sve bezjedonosne kontrole

ODGOVORITE
Name

mita

16.01.2020 09:15

Zamjera mu se što je mobingovao i tukao radnike, a da radi u Ministarstvu za ljudska prava. Kako nam se vlastodržci smiju u facu..

Name

Alf

16.01.2020 04:17

Zar je moguce da je neko u stanju blokirati vlast u drzavi samo radi jednog covjeka . Ne moze Bozovic moze neko drugi . Znaci sve se svodi na stranacki i licni interes , a sve u ime naroda . Dodik sve sa srpstvo , Bakir lafo sve za bosnjake a u stvari sve samo za svoj djep.

ODGOVORITE
Name

Trening

16.01.2020 05:08

Bakirov trening Dodika. Dodik je nadahnuto po običaju lupeto u stilu šta zna Bakir običan lažov gostujući u emisiji kod Olivere Jovićević. Kao Bakir nije ni bio prisutan kad je Dodik razgovarao sa američkim ambasadorom. Tako će se razvlačiti i izbor Božovića

ODGOVORITE
Name

Ruglo

16.01.2020 05:45

Ovo je najveće poniženje za sve pa i sam Snsd, na šta je spao da Dns stranka koja vise ni cenzus neće proći i Nešić koji ne bi mogao voditi ni mjesnu zajednicu i koji je napravio tioliko kriminala u javnom preduzeću Putevi uslovlavaju ko će biti ministar , Dodik je definitivno sa ovakvim postupcima dokazao da ima dijagnozu bolesnog uma!

ODGOVORITE
Name

Sale

16.01.2020 06:06

Prije mislim da ovaj naš zateže

ODGOVORITE
Name

Uhh

16.01.2020 07:54

Sto su navalili da se punac progura

ODGOVORITE