Načelnici nude opštinske zgrade za biznis

Dok brojne lokalne zajednice u Srpskoj zbog nagomilane administracije imaju problem sa smještajnim kapacitetima, opštine Šipovo i Lopare imaju višak radnog prostora kojeg prodaju, odnosno nude u zakup.

Republika Srpska 14.01.2020 | 11:48
Načelnici nude opštinske zgrade za biznis

Tako je Skupština opštine Šipovo donijela odluku da putem licitacije proda poslovni prostor u sklopu opštinske uprave veličine 103 kvadratna metra po početnoj cijeni od 120.800 KM.

Licitacija će biti održana 3. februara u prostorijama opštine, u prisustvu minimalno dva zainteresovana kupca.

“Ako se na licitaciju javi samo jedan učesnik, komisija može pristupiti postupku prodaje neposrednom pogodbom pod uslovom da cijena ne može biti niža od početne cijene u oglasu o licitaciji”, navodi se u Javnom oglasu o načinu i uslovima prodaje poslovnog prostora.

Sa druge strane, načelnik opštine Lopare je odlučio da višak prostora ponudi u zakup umjesto da ga proda.

Tako se u danas objavljenom oglasu nude poslovni prostori od 50 i 25 kvadratnih metara u prizemlju zgrade u kojoj se nalazi sjedište opštine i to u cilju obavljanja preduzetničke djelatnosti.

Na licitaciji zakazanoj 4. februara početna cijena najma za veći poslovni prostor je 110 KM na mjesečnom nivou a za manji prostor 50 KM.

Iako je cijena zakupa prihvatljiva za većinu preduzetnika, veliko je pitanje ko će se odlučiti da svoj biznis razvija pred očima brojnih opštinskih službi i inspekcija koje prema ocjeni privrednika često kvare poslovni ambijent.

(Capital)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

14.01.2020 12:44

Nacelnika napustila administracija otisli u Njemacku.Sad ce iznajmljivati kancelarije biznismenima ima da bude bogatiji od Dodika.

ODGOVORITE
Name

Npr

14.01.2020 13:37

A esi pametan,ma svaka ti cast

Name

Nostradamus

14.01.2020 14:42

Npr.Ne razumijes sjedi jedan .

Name

oglas

14.01.2020 13:07

RUGIP otkupljuje prostore za katastre, bolje je na periferiji u industrijskoj zoni. Nudimo 50% više od krajnje cene. Kontakt osoba, Stanković Dragi, RUGIP BL.

ODGOVORITE